Ruskim igralcem iz NHL zelena luč za vstop na Češko

Hokej 29. Sep 202213:37 0 komentarjev
hokej
Foto: Guliverimage

Vse kaže, da je zapletov z izvedbo uvoda sezone 2022/23 v ligi NHL, konec. Ruski hokejisti so končno dobili dovoljenje, da z ekipama Nashville Predators in San Jose Sharks lahko pripotujejo na Češko ter 7. in 8. oktobra v Pragi odigrajo uvodna dvoboja sezone.

“Imajo potreben vizum in s strani države ni razloga, da jim ne bi dovolili vstopa,” češki portal seznamzpravy.cz povzema Tomaša Pojarja, svetovalca za varnost pri češki vladi,

Pred tem je češki zunanji minister Jan Lipavsky poudaril, da država ruskim hokejistom ne bo izdala potrebnega vizuma. Ni pa izključil možnosti, da jim vizum, ki velja za celo schengensko območje, odobri katera od drugih držav.

Za Nashville igra ruski napadalec Jakov Trenin, za San Jose Aleksander Barabanov ter Jevgenij Svečnikov, ki je v klubu na preizkušnji.

Za prepoved vstopa ruskim hokejistom se je pred dnevi glasno zavzel tudi legendarni češki hokejski vratar Dominik Hašek in pridobitev schengenskega vizuma izenačil za ceneno prevaro.

Češka zaradi vojaške agresije Rusije v Ukrajini ruskim državljanom že več mesecev ne odobri vizumov za vstop na svoje ozemlje. Izjeme so le redke, denimo družinski člani državljanov evropske unije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!