V ligi NHL se obetata dva spektakla pod milim nebom

Hokej 4. Jun 20238:59 0 komentarjev
Stadion MefLife v New Jerseyju. FOTO: Profimedia.

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL za leto 2024 napovedujejo dva spektakla pod milim nebom na stadionu MetLife v New Jerseyju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vodstvo tekmovanja je v soboto potrdilo, da se bodo New Jersey Devils 17. februarja tam pomerili s Philadelphia Flyers. Dan kasneje pa sledi tekma z nazivom Battle of New York, na kateri se bosta pomerili obe ekipi iz tega mesta Islanders in Rangers.

Stadion MetLife so v New Jerseyju odprli leta 2010, običajno pa tam svoje tekme igrata obe ekipi ameriškega nogometa v ligi NFL New York Jets in New York Giants. A po desetih letih so se v New Yorku odločili, da spet priredijo hokejski derbi na prostem.

Nazadnje so pred desetimi leti New York Rangers na prostem odigrali dvoboja z mestnimi tekmeci Islanders in Devils. Takrat na stadionu moštva New York Yankees, ki nastopa v baseballski ligi.

A tekme na prostem so v zadnjih dveh desetletjih postale stalnica lige NHL. Ob tekmah v New Jerseyju bosta v prihodnji sezoni na sporedu še dve. Edmonton Oilers in Calgary Flames bodo 29. oktobra odigrali kanadski derbi z nazivom Battle of Alberta. Seattle Kraken pa bodo na novega leta dan igrali z letošnjimi finalisti lige Vegas Golden Knights.