Mladi slovenski hokejisti domače SP začeli z visoko zmago

Hokej 11. Dec 202322:04 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je danes na Bledu začela nastope na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B). Za uvod so Slovenci premagali Hrvate s 7:0 (1:0, 4:0, 2:0).

SP tretje kakovostne ravni za to starostno kategorijo bo na Bledu potekalo do nedelje. Poleg Slovenije in Hrvaške nastopajo še Estonija, Italija, Poljska in Ukrajina.

Najboljša reprezentanca blejskega tekmovanja si bo zagotovila nastop na SP višje kakovostne ravni za naslednje leto. SP divizije I (skupina A) sicer letos v istem terminu (10. – 16. december) gosti Budimpešta, nastopajo pa Madžarska, Avstrija, Italija, Kazahstan, Danska in Japonska.

Prave tekme še sledijo

Slovenija na domačem prvenstvu prvič nastopa pod vodstvom novega selektorja Mitje Šivica.

Za uvod so Slovenci danes igrali z južnimi sosedi in brez težav visoko slavili. Na koncu so dosegli sedem zadetkov, dobili pa nobenega, ob razmerju strelov 50-19. Po dvakrat sta v polno zadela Tian Hebar in Nace Langus, po enkrat pa Mark Sever, Anže Žeželj in Maj Crnkić.

Naslednja tekma izbrance Šivica čaka jutri ob 19.30 s Poljsko. Do konca SP pa bodo nato igrali še z Estonijo v četrtek, z Italijo v petek ter v nedeljo še z Ukrajino.

Izjava selektorja:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!