Na uvodu finala zahodne konference padlo kar 14 zadetkov

Hokej 1. Jun 20227:00 > 8:35 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

V ligi NHL se je začel finale zahodne konference. Prva tekma serije med Coloradom in Edmontonom je postregla s kar štirinajstimi zadetki, zmage pa so se razveselili favorizirani domačini, ki so slavili z 8 proti 6.

Tri točke za Colorado je ob zmagi prispeval branilec Cale Makar, ki je enkrat zadel in dvakrat podal. Enak prispevek je za goste dosegel njihov prvi zvezdnik, Connor McDavid.

Gledalci v prepolni Ball Areni (18.044 gledalcev) so že v prvi tretjini videli pravo goliado, saj je že do odmora padlo kar pet zadetkov. Prvi se je med strelce za goste v 6. minuti vpisal Evander Kane, le kakšne pol minute kasneje je poravnal izid J. T Compher, po tekmi pa se bo veliko govorilo o kontroverzni zadnji minuti prvega dela, ko je za 3:2 zadel Makar.

Strokovnemu štabu gostov se je zdelo, da je šlo za prepovedan položaj, zato so zadevo želeli z videoposnetki preveriti, a se je sodniška služba odločila, da je bil gol regularen.

Plazovi so pohod proti izenačitvi rekorda po številu doseženih golov na tekmah končnice (to je franšizi uspelo še v letih 1996 in 2002) nadaljevali z izvrstno drugo tretjino, ki so jo dobili s 4:2, v prvih sedmih minutah drugega dela so zadeli kar trikrat.

Skrbi za domačega trenerja

Gostje so nato z dvema goloma do 53. minute sicer uspeli znižati na 7:6, a so ob tveganju igre brez vratarja nato prejeli zadetek v prazno mrežo.

Velja omeniti še to, da je prvi vrata Avalanche, Darcy Kuemper sredi druge tretjine moral z ledene ploskve, saj se je poškodoval, rezervni vratar Pavel Francouz pa je nato ustavil 18 od 21 strelov proti vratom Colorada.

Drugo tekmo serije bo Ball Arena gostila v noči na petek.

Izidi, končnica, konferenčni finale:
– zahodna konferenca, prva tekma:
Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 8:6 /1:0/

// – izid v seriji