Tudi Karhula ne najde poti iz krize, dva gola Kapla premalo

Hokej 31. Jan 202321:33
Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti SŽ Olimpije so 42. krogu lige ICEHL izgubili proti Black Wings Linzu z 2:5 (1:1, 1:2, 0:2).

Hokejisti SŽ Olimpije so v dvoboju z Linzem lovili zadnji vlak za morebitni preboj na mesta, ki vodijo v dodatne izločilne tekme za končnico oziroma četrtfinale lige ICEHL.

Zmaga pa je bil tudi cilj gostov, ki si želijo redni del končati med najboljšo šesterico in s tem z neposredno uvrstitvijo v četrtfinale. Položaj pod Rožnikom se na koncu ni spremenil. Zmaji v domači dvorani na novo zmago čakajo že od 2. decembra.

V izenačenem uvodu je Olimpija že v četrti minuti prejela gol zaradi slabo postavljene obrambe, kateri je v hitri akciji ušel Michael Haga. A le 30 sekund kasneje je poravnal Rok Kiapel, ki je pri golu osmešil gostujočega vratarja Thomasa Höneckla in mu plošček v mrežo poslal s strelom med nogama.

Blizu hattrick-a

Gostje so pobudo prevzeli v drugi polovici prve tretjine, oblegali ljubljanski gol, kjer pa je odločno kljuboval Žan Us. Na ta način so se priložnosti ponudile tudi Olimpiji, najlepši sta imela Jodna Verner Erving in Christoper Dodero, izid pa se ni spremenil.

V drugem delu je Linz v 24. minuti naenkrat ostal brez kar dveh izključenih igralcev, kar je Rok Kapel kaznoval z drugim golom na tekmi. Le minuto kasneje je imel Kapel v protinapadu priložnost za hattrick, a ga je v dvoboju 1:1 ustavil gostujoči vratar.

Foto: HKO/Domen Jančič

Olimpija je zagospodarila na ledu, Haga pa je z obilico sreče iz polpriložnosti po nerodno odbitem ploščku od enega od ljubljanskih branilcev zadel za 2:2. Isti igralec je tri minute kasneje v hitri akciji podal Shawnu St. Amentu za 2:3.

Ko je Haga v 44. minuti vnovič izkoristil slabo postavljeno ljubljansko obrambo, je bilo jasno, da so Ljubljančani na pragu devetega zaporednega poraza. Napad Haga – St.-Amant – Bryan Lebler je nato dosegel še peti gol.

Olimpija – Linz 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodniki: Rencz, Sternat, Muzsik, Vaczi.

Strelci: 0:1 Haga (Roe, St. Amant, 4.), 1:1 Kapel (Beričič, 4.), 2:1 Kapel (Dodero, 25.), 2:2 Haga (30.), 2:3 St. Amant (Haga, 33.), 2:4 Haga (St. Amant, Lebler, 44.), 2:5 Lebler (St. Amant, Roe, 49.).

Kazenske minute: SŽ Olimpija 4, BW Linz 12.

Komentari

Vaš komentar