Obetavni branilec novi član hokejske Olimpije

Hokej 5. Jan 202411:25 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Hokejski klub SŽ Olimpija je predstavil novo okrepitev. Zmajem se je pridružil mladi branilec Bine Mašič.

Enaindvajsetletnik, ki je z zmaji podpisal dolgoročno pogodbo, je zadnji dve sezoni igral na Finskem pri Vaasan Sport v Liigi, navdušil pa na lanskem svetovnem svetovnem prvenstvu v Latviji, ko je bil med najboljšimi branilci slovenske izbrane vrste.

Bine Mašič je odličen ofenzivni branilec, kakršnih v Sloveniji trenutno ni veliko. Je dinamičen in za svoja leta zrel igralec, ki bo pomemben člen naše igre. Odlično sodi v koncept igre trenerja Anttija Karhulle,” je prihod igralca pozdravil direktor kluba Anže Ulčar.

Mašič je sicer hokejski otrok večnih rivalov Olimpije – na Jesenicah je začel svojo pot in za železarje igral do konca sezone 2020/21 pred selitvijo na Finsko. V rdečem dresu je še kot najstnik odločil finale državnega prvenstva – v začetku maja 2021 je na odločilni peti tekmi obračun in serijo odločil z golom v 10. minuti podaljška. Zdaj bo oblekel dres zmajev.

Bine Mašič Jesenice
Odločilni trenutek finala DP 2020/21. Foto: Aleš Fevžer

Ljubljanski hokejisti so sicer v zadnjem obdobju v sijajni formi, saj so v razširjenem avstrijskem prvenstvu nanizali tri zaporedne zmage. Naslednjo tekmo bodo igrali v soboto, ko bodo gostovali na Dunaju pri ekipi Capitals.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!