Olimpija na Južnem Tirolskem s slepimi naboji

Hokej 22. Dec 202322:02 0 komentarjev
Bolzano Olimpija
Foto: Manfred Mair

Po 13-dnevnem premoru zaradi mladinskega svetovnega prvenstva na Bledu (mladi risi so osvojili turnir in se vrnili v divizijo IA) so se v pogon vrnili hokejisti Olimpije. Ljubljančani so gostovali v Bolzanu, kjer pa so bili brez danega zadetka daleč od uspeha.

Medtem ko se je večina klubov po premoru na tekmah 30. kroga merila že v sredo (Olimpija je tekmo z Linzem odigrala že v začetku oktobra in doma izgubila z 0:2), so se Ljubljančani v tekmovalni ritem vrnili z današnjo tekmo v Bolzano. Domače lisice so v zadnjih dveh krogih ugnale Linz in Bolzano in nakazale dvig forme, kar so potrdile tudi nocoj.

Južni Tirolci so s po enim golom v vsaki tretjini prišli do relativno lahke zmage nad zmaji, pri katerih tokrat ni bilo razpoloženosti v napadu. Domači vratar Gianluca Vallini je zaustavil prav vse strele gostov, ki se s severa Italije domov vračajo s porazom (0:3). Lukaša Horaka pred golom zelenim so premagali Mike Halmo (10. minuta), Christian thomas (26.) in Daniel Mantenuto (43.). Olimpija kljub neuspehu ostaja na 10. mestu lestvice, ki ob koncu sezone še zadnje zagotavlja play-in in možnosti za končnico.

Naslednja tekma čaka četo Upija Karhule na praznični torek, 26. decembra, ko bo v Tivoliju gostoval celovški KAC. Takrat bo pod Rožnikom na ogledu tudi pokal lige ICE, za zabavo pa bo poskrbel glasbeni gost Vili Resnik.

Liga ICE, 31. krog

Linz – Fehervar 3:2 po podaljšku

Gradec – KAC 1:2

Salzburg – Pustertal 1:7

Beljak – Asiago 6:3

Bolzano – Olimpija 3:0

Innsbruck – Dunaj 1:2 po kazenskih strelih

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!