Pred Anžetom Kopitarjem prav poseben večer

Hokej 22. Jan 202411:11 0 komentarjev
Anže Kopitar
Foto: Profimedia

Pri Los Angeles Kings, katerih kapetan je že osmo sezono najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, za sredino tekmo (v četrtek zjutraj po slovenskem času) pripravljajo posebno slovesnost. Namenjena bo prav 36-letnemu Hrušičanu, saj se bodo Kralji v domači Crypto.com Areni spomnili na vse rekordne dosežke, ki jih je izvrstni napadalec dosegel v tej sezoni.

Čeprav franšizi iz Los Angelesa trenutno ne gre vse po načrtih – na zadnjih 12 tekmah so Kralji zabeležili dve zmagi in 10 porazov -, je za Anžetom Kopitarjem uspešna sezona. Hrušičan je namreč že v prvih mesecih tekmovalnega leta 2023/24 podrl nekaj zgodovinskih mejnikov svojih delodajalcev in se za vedno vpisal v anale Kings.

Ti so že v sredini decembra napovedali, da bodo dosežke 36-letnega Hrušičana s kratko slovesnostjo počastili pred tekmo z Buffalom, ki bo na sporedu v sredo, 24. januarja (v četrtek, 25. januarja zjutraj po slovenskem času).

“Proslava mejnikov – legenda v nastajanju” so prihajajoči večer poimenovali pri Kraljih. Na njem se bodo spomnili na rekord po številu odigranih tekem v rednem delu sezone (21. oktobra je odigral 1296. tekmo in prehitel Dustina Browna), na 400. karierni gol v ligi NHL (8. novembra proti Vegasu), na trenutno drugo mesto po številu točk (zaostaja le še za Marcelom Dionnom, 9. novembra pa je prehitel Luca Robitailla s 1154 točkami na tretjem mestu) in rekordno število asistenc v zgodovini kluba (zdaj drugega Marcela Dionna je pri številki 757 prehitel 3. decembra).

Na kratki slovesnosti bodo prisotni posebni gosti, ugodnosti pa so bili deležni tudi navijači. Ti so vstopnice za tekmo lahko kupili po 11 odstotkov nižji ceni (Kopitarjev zaščitni znak je dres s številko 11), dobili pa bodo tudi darilo – plakate s Slovenčevo podobo.

Še pred obračunom s Sabres čaka Kralje že danes ponoči tekma proti San Joseju, prav tako doma. V boju za osmerico v zahodni konferenci – trenutno so sedmi, a le pet točk pred deveto Arizono – so vse točke dobrodošle.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!