Jesenice in Olimpija se ogrevata pred novo sezono

Hokej 2. Sep 202222:08 > 06. Sep 2022 19:47
Delite:
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti Olimpije in Jesenic se v teh dneh vneto pripravljajo na začetek prihajajoče sezone. Poleg obeh domačih tekmovanj (prvenstvo in pokal) bodo železarji nastopali še v alpski ligi, Ljubljančani pa bodo drugo sezono zapored igrali v ligi ICE ter premierno še v ligi prvakov. Avgust je bil poleg treningov namenjen še prijateljskim tekmam za piljenje forme, Olimpija je z njimi zaradi nastopov v ligi prvakov zaključila nekoliko prej, Jesenice pa v začetku septembra.

Olimpija je do konca avgusta pilila formo predvsem za začetek lige prvakov, ki so jo zmaji kot prvi slovenski klub v zgodovini odprli 2. septembra z gostovanjem pri Turkuju na Finskem. Pred tem so varovanci Mitje Šivica odigrali šest prijateljskim tekem, na katerih so imeli polovični izkupiček. Po visokem porazu v Linzu so še izdatneje ugnali madžarski MAC; nato pa igrali na turnirju v Nemčiji, kjer so po porazu proti Augsburger Panther v boju za tretje mesto ugnali Ravensburg Towerstars. V soboto so ugnali aktualne podprvake lige ICE v domači dvorani, kjer so nato izgubili zadnjo pripravljalno tekmo proti celovškemu KAC-u.

Liga ICE se začenja 16. septembra, a zaradi slovesa Bratislave bodo zeleno-beli prvo tekmo odigrali dva dni pozneje, ko bodo gostovali v Bolzanu.

Prijateljske tekme Olimpije:

11. avgust: Black Wings Linz (Avs) – Olimpija 6:0

13. avgust: Olimpija – MAC (Mad) 9:1 (Simšič 2x, Kapel 2x, Zajc, Kalan, Podrekar, Dodero, Vallerand)

20. avgust: (Landshuter Brauhaus Cup) Augsburger Panther (Nem) – Olimpija 5:2 (Kapel, Ž. Pance)

21. avgust: (Landshuter Brauhaus Cup) Ravensburg Towerstars – Olimpija 2:3 (Kalan, Dodero, Sodja)

27. avgust: Olimpija – Fehervar (Mad) 4:2 (Koblar 2x, Dodero, Garreffa)

30. avgust: Olimpija – KAC (Avs) 2:4 (Dodero, Neill)

Še dve tekmi več pa so v pripravah na novo sezono odigrali ljubljanski večni rivali. Jesenice se pod vodstvom trenerja Gabra Glaviča pripravljajo na nastopanje v alpski ligi, ki se bo začela 10. septembra, železarji pa jo bodo odprli z domačo tekmo proti Cortini. Prva dva prijateljska obračuna (proti Pustertatu in Jegkorog Akademii) so zaključili poraženi. Na prvi domači pripravljalni tekmi so prišli do prve zmage, s 4:1 so na Bledu ugnali Ferencvaroš. Dan zatem so v gorenjskem biseru ugnali tudi selekcijo Slovenije (5:0), uspešni pa so bili tudi proti novopečenim članom lige ICE. Zmagoviti niz so nato podaljšali še z zmago proti drugi ekipi Linza, pripravljalno obdobje pa zmagovalno zaključili proti Kitzbühlu in MAC-u.

Prijateljske tekme Jesenic:

12. avgust: Pustertal (Ita) – Jesenice 2:0 

19. avgust: Jegkorog Akademia (Mad) – Jesenice 6:1 (E. Pance)

26. avgust: (Poletna liga Rudija Hitija na Bledu) Jesenice – Ferencvaroš (Mad) 4:1 (Polcs, Svetina, Ulamec, Jenko)

27. avgust: (Poletna liga Rudija Hitija na Bledu) Jesenice – Team Slovenija 5:0 (Jenko, Kuzmanović, Bohinc, Lesničar, Seršen)

30. avgust: Jesenice – Asiago 2:0 (Polcs, Svetina)

2. september: Jesenice – Linz 2 (Avs) 3:2 (Sojer, Ulamec, Jenko)

4. september: Jesenice – Kitzbühel (Avs) 3:1 (Jezovšek, Huovinen, Svetina)

6. september: Jesenice – MAC (Mad) 4:2 (E. Pance, Glavič, Ulamec, Logar)

Komentari

Vaš komentar