Izkušenega reprezentanta resno lovi tudi Olimpija

Hokej 3. Apr 202412:08 0 komentarjev
Robert Sabolič
Foto: Aleš Fevžer

Na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Bolzanu, kjer bo slovenska hokejska reprezentanca lovila vrnitev med svetovno elito, bo eden od nosilcev igre znova tudi Robert Sabolič. 35-letni napadalec verjame, da bo Slovenija na Južnem Tirolskem upravičila vlogo favorita, dotaknil pa se je tudi svoje klubske prihodnosti.

Slovenci so z začetkom aprila začeli nekaj manj kot enomesečne priprave na svetovno prvenstvo divizije I skupine A, kjer se bodo skušali po lanskem izpadu ekspresno vrniti med elitno druščino. Čeprav se je v reprezentanci lani jeseni zamenjal strokovni štab in je dirigentsko palico iz rok Matjaža Kopitarja prevzel Edo Terglav, ogrodje ekipe ostaja enako. Zraven je sicer kar nekaj mladih hokejistov, a jasno je, kdo bodo nosilci v Bolzanu, kjer rise po vrsti čakajo tekme z Južno Korejo, Romunijo, Italijo, Japonsko in Madžarsko.

Med glavnimi protagonisti bo tudi Robert Sabolič. Napadalec, dolgoletni reprezentant, se veseli izziva in ne beži od realnosti situacije. “Imamo samo en cilj: vrniti se med elito. Kaj drugega niti nimamo v glavi. Bo težko, ampak je izvedljivo in realno. Pokazati moramo svoje. Z nekaterimi tekmeci se dobro poznamo, nazadnje smo igrali z Italijani. Osebno mislim, da smo kakovostnejši. Ampak na svetovnem prvenstvu je ena tekma, lahko se zgodi marsikaj. Moramo se pripraviti, da bomo na vsaki tekmi odigrali najbolje, kar lahko,” je optimističen.

Pa bo Slovenija pod vodstvom novega selektorja na ledu izgledala drugače? “Zraven sem bil že februarja. Malenkosti so drugačne, ampak ne veliko. Moramo igrati moderno in hitro. Kaj novega za igralce ni. Nekaj mladih je novih, ampak se poznamo. Če bo dal vsak posameznik maksimum, si lahko obetamo povratek med elito,” je še dodal krilni napadalec, ki je v slovenski reprezentanci debitiral že v sezoni 2009/10.

Robert Sabolič
Bo dres Beljaka zamenjal za dres Olimpije? Foto: Aleš Fevžer

Sabolič je v letošnji sezoni za Beljak odigral 52 tekem v ligi ICE. Dosegel je 51 točk (23 golov in 28 asistenc).

Selitev iz Beljaka v Ljubljano zelo realna

Zadnji dve tekmovalni leti je Sabolič preživel v Beljaku, s katerim je letos sezono v ligi ICE končal v četrtfinalu, kjer je bil Bolzano boljši s 4:1 v zmagah. “Pred četrtfinalom smo bili pozitivni, veselili smo se tega četrtfinala. Pričakovali smo izenačeno serijo, a so izkušnje in dolga klop z veliko tujci prevladale v korist Bolzana. Pri nas je bil naš napad, veliko drugega pa ne. Poškodbe, suspenzi … Bilo je težko, škoda. Bila je lepa priložnost, ampak se spet ni izšlo,” je dejal sogovornik, ki je zadnjo tekmo odigral 11. marca. Po tem je bil teden dni prost, pred reprezentančnim zborom pa se je s skupaj s še nekaterimi soigralci pripravljal na Jesenicah.

Pogodba z beljaškimi orli mu je potekla, a se z avstrijskimi Korošci pogovarja za podaljšanje. “Smo v stikih. V klubu čakajo, da najprej podpišejo z novim trenerjem, da se bodo nato skupaj odločili, katere igralce obdržati.” Njegov agent pa je dobil tudi klic iz Ljubljane. “Agent se pogovarja, tudi to je opcija,” je na kratko dodal. In po naših informacijah je hokejski otrok Jesenic, od koder ga je leta 2011 pot vodila v tujino, res tik pred tem, da okrepi Olimpijo. Ljubljančani naj bi mu ponujali višjo plačo kot Beljačani.

Spored slovenskih tekem na SP IA:

28. april, 12.30: Južna Koreja – Slovenija
30. april, 12.30: Slovenija – Romunija
1. maj, 19.30: Slovenija – Italija
3. maj, 16.00 Slovenija – Japonska
4. maj, 19.30 Madžarska – Slovenija


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!