Kopitar bo na domačem SP stavil na preizkušene moči

Hokej 7. Apr 202216:28 0 komentarjev
Matjaž Kopitar je Slovenijo trikrat vodil med elito, a iz nje vselej izpadel. Je pa rise dvakrat popeljal v vrh svetovnega hokeja, mu bo uspelo tudi tretjič? Foto: Aljaž Uršej/N1

Selektor hokejske reprezentance, ki jo od 2. do 8. maja čaka svetovno prvenstvo skupine A, divizije I v domačem Tivoliju, Matjaž Kopitar, je razkril širši seznam igralcev, na katere bo računal. Na njem ni presenečenj, sta se pa v izbrano vrsto vrnila dva izkušena branilca, ki ju že nekaj let ni bilo zraven.

Na pripravah na Bledu se že te dni poti šesterica hokejistov, ki je že zaključila s klubsko sezono, treningi pa so predvsem namenjeni individualni pripravljenosti. To so bo spremenilo že v nadaljevanju naslednjega tedna, ko bo selektor Matjaž Kopitar pozdravil večino igralcev z najnovejšega spiska.

Na njem je trenutno kar 37 hokejistov, številka pa se bo v prihodnjih tednih zagotovo še zmanjšala. V ponedeljek bodo na Bledu trenirali igralci, ki so klubsko sezono že končali, velika večina jih prihaja iz ljubljanske Olimpije. Na seznamu so tudi nekateri, čigar prisotnost na domačem šampionatu je odvisna od uspehov v končnici. Eden takšnih je tudi selektorjev sin in največji slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar. 

Idealna priložnost za vrnitev med elito

Njegov oče bo v strokovnem štabu še naprej sodeloval s pomočnikom Gorazdom Rekljem, najnovejši član pa je nekdanji kapetan reprezentance Tomaž Razingar. Daljši pogovor z 42-letnim Jeseničanom si boste na naši spletni strani lahko prebrali prav v ponedeljek. V reprezentančnem dresu pa bosta priložnost znova dobila Andrej Tavželj in Mitja Robar, ki sta v letošnji sezoni s KAC-em oziroma Olimpijo znova igrala v ligi ICE, v izbrano vrsto pa se vračata po štirih oziroma treh letih.

Andrej Tavželj (levo) se vrača v reprezentanco. Foto: Guliverimage

Slovenijo na domačem prvenstvu po premiku Avstrije in Francije v najvišji razred tekmovanja čaka nekoliko lažja naloga, tekmice za eno od prvih dveh mest, ki vodita v elito, bodo Madžarska, Južna Koreja, Litva in Romunija.

Širši spisek igralcev

Vratarji: Gašper Krošelj, Matija Pintarič, Žan Us (Val Usnik), Luka Gračnar;
Branilci: Aljoša Crnovič, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Miha Štebih, Andrej Tavželj, (Nejc Stojan);
Napadalci: Tadej Čimžar, Žiga Jeglič, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Rok Tičar, Blaž Tomaževič, Jan Urbas, Miha Verlič, Miha Zajc, (Marcel Mahkovec, Matic Török), Jan Drozg, Anže Kopitar, Luka Maver.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!