Veliki jubilej okronal z nazivom igralec tekme

Hokej 2. Maj 202411:43 0 komentarjev
Gašper Krošelj
Foto: Profimedia

Junak zmage slovenske hokejske reprezentance proti Italiji je bil vratar Gašper Krošelj. Svojo mrežo je ohranil nedotaknjeno, Slovenija pa je na tretji tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Bolzanu prišla do druge zmage (2:0).

Slovenci so v Bolzanu porazili domačine Italijane z 2:0. Po zaslugi presenetljivega poraza Madžarov proti Romunom so zdaj na vrhu turnirske lestvice.

Igralec tekme je bil vratar slovenske reprezentance Gašper Krošelj, za katerega je bila tekma prav posebna. Stotič je namreč oblekel reprezentančni dres, proslavil pa ga je z izjemno predstavo in nedotaknjeno mrežo.

37-letnik je na tekmi zbral kar 30 obramb. Za zmago Slovencev sta zadela Rok Tičar in Anže Kuralt.

Slovenski junak je po tekmi povedal: “Veseli smo te zmage, čeprav je skorajda minimalna. Všeč mi je bilo, kako smo začeli prvo tretjino, verjel sem v to ekipo. Dobili smo zalet za naprej. Tudi meni je bilo lažje igrati, hotel sem popeljati Slovenijo do nujno potrebnih treh točk.”

Gašper Krošelj
Foto: IIHF/Vanna Antonello

Varovanci Eda Terglava so tako z dvema zmagama na najboljši način odgovorili na slab začetek prvenstva. Pred Italijani so porazili tudi Romune. “Vedeli smo, da bodo Italijani želeli igrati bolje kot včeraj. Začetek tekme je bil ključ do zmage, imeli smo več priložnosti in dali gol. V drugi tretjini smo dobro reagirali, blokirali strele, garali v obrambi. Tekmo smo pametno pripeljali do konca, zmaga je ekipna in sem zelo zadovoljen, kako so fantje reagirali,” je povedal selektor.

Slovenci imajo danes prost dan, ne bodo niti trenirali. Ob 16. uri jih čaka sestanek pred naslednjima tekmama prvenstva. V petek se bodo pomerili z Japonsko, v soboto še z Madžarsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!