Sijajna forma Mihe Zajca ni ostala neopažena

Hokej 4. Jan 202420:41 0 komentarjev
Miha Zajc
Foto: Aleš Fevžer

Ob izjemno pomembni zmagi nad Gradcem, enem izmed neposrednih tekmecev za končnico, je v vrstah SŽ Olimpije ključno vlogo odigral napadalec Miha Zajc. 27-letni Ljubljančan je bil neposredno vpleten pri vseh petih golih zmajev in je tako poskrbel, da so zeleni prednost pred zadnjeuvrščenimi Avstrijci povečali na verjetno že neulovljivih 17 točk.

Hokejisti Olimpije te dni nastopajo v zelo natrpanem urniku lige ICE. A Ljubljančanom to očitno ustreza, saj so na zadnjih petih tekmah štirikrat zmagali, nazadnje v sredo na domačem ledu proti Gradcu. Avstrijski Štajerci so sicer povedli, v drugi tretjini pa so zmaji odgovorili s štirimi goli in prišli do visoke zmage, s čimer so enega od neposrednih tekmecev za deseterico, ki prinaša vsaj boje za končnico, praktično že izločili iz konkurence.

Glavni junak zeleno-belih je bil znova Miha Zajc, ki je blestel že 26. decembra proti KAC-u, ko je vpisal štiri gole in asistenco in si s tem prislužil naziv najboljšega hokejista v 32. krogu. Zelo podobno pa je bilo tudi sinoči, ko je 27-letni Ljubljančan v svojo statistiko spet vpisal pet točk. Tokrat je bil najprej v vlogi podajalca – Jaki Sodji za 1:1 in Marisu Bičevskisu za 2:1 -, nato pa je do konca dosegel še klasični hat-trick za končnih 5:1. Tudi tokrat ga je vodstvo lige ICE izbralo za najboljšega posameznika v 36. krogu. Skupno je na 19 odigranih tekmah vpisal 15 točk, od tega 12 na zadnjih petih tekmah.

Da je Olimpija v ključnem delu sezone ujela dobro formo, se strinja tudi glavni trener v Tivoliju Upi Karhula. “Ekipe v obrambi postajajo vse boljše in boljše, zato igralcem v napadu ni lahko. Prav zaradi tega je treba pred golom igrati enostavno, o tem smo se fanti veliko pogovarjali. Glede tega smo trenutno veliko boljši, kot smo bili na začetku tekmovalnega leta. Upajmo, da nam bo uspevalo še naprej,” je dejal Finec.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani odigrali v soboto, ko bodo gostovali pri še enemu neposrednemu tekmecu za mesto v deseterici – Dunaju. Capitals so trenutno 11. in 10 točk zaostajajo za zmaji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!