Slovenski reprezentant ekspresno našel nove delodajalce

Nogomet 4. Jan 202416:29 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je včeraj v romunskih medijih odjeknila vest, da Jasmin Kurtić zapušča vrste Universitatee Craiove, je dolgoletni reprezentant hitro našel novo rešitev za nadaljevanje kariere.

V mesecu novembru se je Jasminu Kurtiću izpolnila dolgoletna želja.

“Trenutno sem zelo čustven. Tudi v klubu sem ves čas nestrpno čakal, da prideta ti dve tekmi. Zavedati se moramo, da smo zelo blizu in da te priložnosti zares ne smemo izpustiti. Nihče ne sme razmišljati samo o sebi. Če želimo na prvenstvo, potem moramo to storiti skupaj. To bosta najpomembnejši tekmi v naših karierah,” je pred novembrsko reprezentančno akcijo slovenske izbrane vrste razmišljal najizkušenejši mož v četi Matjaža Keka in po zmagi nad Kazahstanom izpolnil svoj veliki cilj. S Slovenijo se je uvrstil na veliko tekmovanje.

jasmin kurtić
V jeseni kariere se je Jasminu Kurtiću izpolnila velika želja. Foto: Aleš Fevžer

Iz Romunije nazaj v Italijo

Vloga vezista, ki je že desetletje del slovenske reprezentance, se je sicer v zadnjem ciklusu spremenila. V jeseni svoji kariere je Kurtić postal ‘joker’ s klopi, še večjo spremembo pa je poleti doživela njegova klubska kariera, saj je nogometna pot nekdanjega člana Bele Krajine in Gorice zavila v Romunijo, kjer je oblekel dres Universitatee Craiove.

Toda po sedemnajstih nastopih in dveh golih 34-letnik že v januarju zapušča trenutne delodajalce. Z vidika slovenskega nastopa na Euru 2024 je novica o tem, da se Kurtić razhaja s Craiovo, sprožila nekaj vprašanj, a razlogov za pretirano skrb po naših informacijah ni.

Epizoda Jasmina Kurtića v Romuniji je bila zelo kratka. Foto: Profimedia

Že ta konec tedna bo namreč, če ne bo večjega presenečenja, slovenska štirinajstica dobila nove delodajalce. Imena kluba nam ni uspelo izvedeti, so pa naši viri zatrdili, da se Kurtić vrača v Italijo, kjer bo igral v Serie B. Na Apeninskem polotoku je sicer Belokranjec večino kariere preživel v Serie A, kjer je nosil dres Palerma, Sassuola, Torina, Fiorentine, Atalante, Spala in Parme. V drugi ligi je kot posojen nogometaš Palerma v sezoni 2011/2012 igral za Varese. Dve sezoni je preživel tudi pri grškem velikanu Paoku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje