Navijači si znova želijo Luko Dončića

Košarka 4. Jan 202419:16 1 komentar
Foto: Prodimedia

Znani so prvi delni izidi glasovanja navijačev za prestižno tekmo zvezd lige NBA. V zahodni konferenci trenutno med branilci vodi Luka Dončić, medtem ko je med vsemi največ glasov za zdaj prejel Giannis Antetokounmpo.

Luka Dončić je vse od prihoda v ligo NBA stalnica tega čarobnega večera, ko se na parketu pomeri 24 največjih zvezdnikov iz tekoče sezone. Slovenski član Dallasa je na tekmi zvezd manjkal zgolj v svoji prvi sezoni, od leta 2020 do 2023 pa vpisal štiri zaporedne nastope. V tem obdobju je bil ob koncu sezone kar štirikrat izbran tudi v najboljšo peterko leta.

Letos Luka v povprečju vpiše kar 33,7 točke in doda še po 8,3 skoka ter 9,3 asistence. Dallas je trenutno z izkupičkom 20-15 na 7. mestu zahodne konference. Ob objavi prvih delnih izidov za All-Star tekmo 2024 je Luka prejel 1.452.733 glasov. Med branilci mu na zahodu sledijo Stephen Curry, Shai Gilgeous-Alexander, James Harden in Kyrie Irving.

Med vsemi je največ glasov prejel Grk Giannis Antetokounmpo, nekaj več kot 2,1 milijona. Več kot dva milijona glasov je za zdaj prejel le še LeBron James.

Tekma zvezd je na sporedu 18. februarja. Gostil jo bo Indianapolis, kjer letos blesti Tyrese Haliburton. Branilec Indiane je trenutno vodilni po številu glasov med branilci vzhodne konference.

Naslednje delne izide bo liga NBA sporočila 11. in 18. januarja. Člane začetih peterk bodo razglasili 25. januarja, torej skupno 10 košarkarjev. Glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov končnega točkovanja, po 25 odstotkov prispevajo še košarkarji in novinarji. Preostalih 14 košarkarjev – rezervistov – določijo trenerji in bodo razglašeni 1. februarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje