Celjani z zmago nad Jesenicami skočili na drugo mesto

Hokej 9. Jan 202421:45 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti ekipe RST Pellet Celje so v tekmi 4. kroga drugega dela državnega prvenstva v Celju premagali Sij Acroni Jesenice s 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) in so zdaj na lestvici drugi. V prvi tekmi tega kroga je že decembra SŽ Olimpija premagala Triglav z 8:1.

Branilci naslova iz Ljubljane so se s to zmago učvrstili na vrhu lestvice, kjer imajo 11 točk, eno so oddali ob zmagi po podaljšku proti Celjanom.

Bolj zanimiv pa je boj za drugo mesto na lestvici, ki je v tem delu tekmovanja zelo pomembno, saj prinaša drugo in zadnjo vozovnico za veliki finale domačega prvenstva.

V tem boju sta se znašla stara znanca iz alpske lige. Jeseničani in Celjani so eno tekmo v tem delu DP že odigrali, novembra so železarji doma zmagali s 4:2, čakata pa jih še dve tekmi v drugem delu alpske lige, saj sta slovenski ekipi v isti kvalifikacijski skupini za uvrstitev v končnico regionalnega tekmovanja.

Danes so bolje začeli gostitelji, Mikus Mintautiškis je zadel v četrti minuti. A že dve minuti pozneje je izenačil Žan Jezovšek. Scenarij v drugem delu je bil podoben, za Celjane je najprej zadel Jure Povše, še enkrat pa je izenačil Jezovšek. A so na odmor vseeno s prednostjo odšli domači, z igralcem več je bil uspešen Bohdan Panasenko.

V zadnji tretjini je sprva domača ekipa poskrbela še za povišanje vodstva (Jure Sotlar), Jeseničani pa so šest minut pred koncem z zadetkom Tjaša Lesničarja spet prišli na -1. Ob koncu so poskušali še brez vratarja Žana Usa in v zadnji minuti celo dosegli gol za izenačenje, ki pa so ga sodniki zaradi prekrška gostujoče ekipe pred tem razveljavili. Ob izključitvi na jeseniški strani pa so Celjani nato zmago potrdili tik pred koncem s še enim golom Sotlarja.

V drugem delu DP igrajo po dvokrožnem sistemu, tako da bo skupno na sporedu šest krogov. Najboljši ekipi iz drugega dela se bosta uvrstili v finale DP, ta bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imela prednost domačega terena bolje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja.

Do konca tega dela DP sta še dva kroga 16. in 30. januarja.

Na lestvici je prva SŽ Olimpija z 11 točkami, Celjani so zdaj drugi in pri sedmih, Jeseničani so ostali pri šestih in zdrsnili na tretje mesto, Triglav je na ničli.

DP, drugi del, 4. krog

Torek, 19. december:

Triglav Kranj – SŽ Olimpija 1:8 (1:1, 0:3, 0:4)

Torek, 9. januar:

RST Pellet Celje – Sij Acroni Jesenice 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)


Lestvica:

SŽ Olimpija 4 4 1 0 0 19:5 11
RST Pellet Celje 4 2 0 1 1 12:12 7
Sij Acroni Jesenice 4 2 0 0 2 14:12 6
Triglav 4 0 0 0 4 5:20 0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!