Na Poljskem spremembe v slovenski ekipi

Smučarski skoki 9. Jan 202418:20 0 komentarjev
Žak Mogel
Foto: Profimedia

Svetovni pokal v smučarskih skokih se bo po 72. novoletni turneji nadaljeval že konec tedna z novoustanovljeno poljsko turnejo, ki prinaša pet tekem na treh prizoriščih - Wisla, Szczyrk, Zaklopane. Selektor Robert Hrgota se je odločil, da bo v ekipi naredil eno spremembo - v Wisli in Szczyrku bo Domna Prevca zamenjal Žak Mogel.

Mogel je doslej uspešno nastopal v celinskem pokalu, skupno je na tretjem mestu, in bo prvič v sezoni tekmoval na najvišji ravni.

Glavni trener A-reprezentance Hrgota pa se je po današnjem treningu s strokovno ekipo sodelavcev odločil, da Mogela popelje na tekmi svetovnega pokala v Wislo in Szczyrk, nato pa bo odpotoval na Japonsko na tekme celinskega pokala. Tako bo v tem obdobju celinskega pokala izpustil samo tekmi ta konec tedna v Innsbrucku, tekmoval pa bo v Sapporu in Willingenu.

V Zakopanah pa bo na zadnjih dveh tekmah poljske turneje priložnost v slovenski vrsti znova dobil Domen Prevc. To bo namreč zadnja postojanka pred svetovnim prvenstvom v poletih na Kulmu.

Ekipna poljska turneja bo premierno od petka do naslednje nedelje. V Wisli bosta na sporedu dve tekmi, najprej super tekma parov, nato posamična, srednja skakalnica v Szczyrku bo nato naslednjo sredo prvič gostila tekmo svetovnega pokala s posamično preizkušnjo. Za konec turneje pa bosta v Zakopanah še ekipna in posamična tekma.

Skakalci tokrat ne bodo tekmovali za posamično lovoriko, ampak za ekipno, nagradni sklad znaša 50.000 evrov. V seštevek bodo štele točke najboljših dveh skakalcev iz posamezne države iz kvalifikacij ter posamičnih tekem ter točke držav, osvojene na obeh ekipnih preizkušnjah.

Za Slovenijo bodo v Wisli in Szczyrku tekmovali Anže Lanišek, Lovro Kos, Peter Prevc, Timi Zajc in Žak Mogel, v Zakopanah pa bo slednjega zamenjal Domen Prevc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!