Spodrsljaj Jeseničanov na domačem ledu, visok poraz Celja

Alpska liga 18. Nov 202322:04 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige na domačem ledu po kazenskih strelih izgubili s Fasso z 1:2 (0:1, 0:0, 1:0; 0:1). Medtem so Celjani v gosteh izgubili z Bregenzerwaldom s kar 4:7 (1:0, 3:3, 0:4).

Potem ko so sredi tedna v gosteh pri Val Gardeni šele v drugi polovici tekme upravičili status favorita, so se jeseniški hokejisti morali zadovoljiti zgolj s točko za neodločen izid po rednem delu. Gostje, ki so sicer pri dnu lestvice, so pokazali borbeno predstavo, imeli pa so tudi razpoloženega vratarja. Thomas Lillie je na koncu zbral 38 obramb.

Fassa je do vodstva prišla v 12. minuti, pozneje pa je uspešno odbijala vse napade domačih. Ti so sicer imeli premoč, več strelov, stresli tudi okvir gola, zadeli pa niso. Šele Martin Bohinc je deset minut pred koncem prvič premagal vratarja gostov in na ta način izsilil podaljšek. V dodatnem delu golov ni bilo, pri kazenskih strelih pa so bili spet bolj zbrani Italijani. Vratarja Žana Usa so premagali dvakrat, pri domačih pa je bil uspešen le Tadej Čimžar.

Jeseničani so zdaj po šestem porazu v sezoni in po nihanjih v zadnjih tednih, dve zmagi so nazadnje povezali sredi oktobra, pri 35 točkah in na tretjem mestu. Vodi Zell am See pred Rittnom. Hokejisti Sija Acronija Jesenic bodo naslednjič v alpski ligi igrali v petek, ko bodo gostovali pri Lustenauu.

Celjani prejeli kar sedem golov

Celjani so v dveh dneh igrali dve tekmi v gosteh. V petek so bili uspešni v Lustenauu in zmagali s 4:2, tokrat pa so bili v igri za nov uspeh po dveh tretjinah, a so v zadnji povsem popustili in nazadnje visoko klonili. Celjska zasedba tako ostaja pri šestih zmagah in 18 točkah. Danes so slovenski hokejisti odlično začeli, v prvi tretjini je za vodstvo poskrbel Ahmet Jakupović, na začetku druge pa sta nato v manj kot minuti zadela še Jure Sotlar in Gal Sodja Zalokar.

Foto: Aleš Fevžer

A visoke prednosti niso obdržali. Bregenzerwald je podobno hitro odgovoril in v 28. minuti tudi dosegel dva gola, ob igralcu več pa v 36. že izenačil na 3:3. Vseeno so imeli gostje še enkrat prednost, ko je v 38. minuti za 4:3 zadel Mikus Mintautiškis. To pa je bil tudi zadnji celjski gol na tekmi. Bregenzerwald je v zadnji tretjini najprej povedel s 5:4, potem pa ob koncu dosegel še dva gola in zmagal s 7:4.

Celjani bodo naslednjo tekmo igrali v četrtek, ko bodo gostili moštvo Vipitena.