Znanih 25 risov za misijo Peking 2022

Matjaž Kopitar bo v Oslu računal na 25 igralcev. Foto: Guliverimage

Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar je objavil seznam igralcev, na katere računa na prihajajočih olimpijskih kvalifikacijah v Oslu. Ekipa bo v polni postavi šele v ponedeljek.

Čeprav rise prva tekma v olimpijskih kvalifikacijah čaka že v četrtek, pa je slovenski selektor Matjaž Kopitar dokončni seznam igralcev sporočil šele danes. V norveški prestolnici ima na voljo tri vratarje, osem branilcev in štirinajst napadalcev.

Ekipa bo v celoti na prizorišču zbrana šele jutri, nato pa jih čaka nekaj treningov do četrtka, ko Slovenijo čaka prvi preizkus. Ob 15. uri se bo pomerila z Dansko, ki jo je selektor na novinarski konferenci označil za najtežjega tekmeca turnirja. V petek sledi obračun z Norveško, v nedeljo pa še srečanje z Južno Korejo.

Na olimpijske igre v Pekingu 2022 se uvrsti le zmagovalec turnirja, Slovenija po Sočiju 2014 in Pjongčangu 2018 lovi še tretji zaporedni nastop pod petimi krogi.

Seznam igralcev:

Vratarji: Gašper Krošelj, Luka Gračnar, Matija Pintarič

Branilci: Blaž Gregorc, Klemen Pretnar, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Aleksandar Magovac, Kristjan Čepon, Aljoša Crnovič, Miha Logar

Napadalci: Anže Kopitar, Jan Drozg, Luka Maver, Miha Verlič, Žiga Jeglič, Jan Urbas, Rok Tičar, Robert Sabolič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Nik Simšič, Miha Zajc, Gregor Koblar

Tekme na turnirju v Oslu:

Četrtek, 26. avgust 2021:

15.00 Danska – Slovenija

19.00 Južna Koreja – Norveška

Petek, 27. avgust 2021:

17.00 Danska – Južna Koreja

21.00 Norveška – Slovenija

Nedelja, 29. avgust 2021:

12.00 Slovenija – Južna Koreja

16.00 Norveška – Danska

Komentari

Vaš komentar