Rusi živeli nevarno, toda na koncu napredovali v finale

Hokej 18. Feb 202217:03 > 17:05 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Hokejisti Finske so prvi finalisti moškega hokejskega turnirja v Pekingu. V prvem polfinalu so z 2:0 premagali Slovake. Za zlato odličje se bodo udarili z Ruskim olimpijskim komitejem, ki je po izvajanju kazenskih strelov premagal Švedsko. Finci in Rusi se bodo prvič pomerili v finalu olimpijskih iger. Švedi pa se bodo v tekmi za tretje mesto pomerili s Slovaki.

Hokejski turnir ZOI, 10. dan

Prva tretjina obračuna med Rusi in Švedi ni prinesla zadetkov. Toda že po 15 sekundah druge tretjine je povedel Ruski olimpijski komite, ko je zadel Anton Slepišev. Dolgo časa je kazalo, da bodo Rusi uspeli obračun pripeljati do konca, toda Švedi se niso predali in tekmo v zadnji tretjini tudi izenačili.

Tekma se je nato prevesila v podaljšek, kjer v 10 minutah igre treh proti trem nismo videli zadetkov. Obe reprezentanci sta bili previdni, tako da so o potniku v finale odločali kazenski streli. Švedi so povedli v drugi seriji in so imeli kar dva zaključna ploščka. Prvega je zastreljal Max Friberg, nato pa je Jegor Jakovljev v odločilni seriji izenačil srečanje.

Zmagovalca smo dobili šele v osmi seriji streljanja, ko je tekmo odločil Arseni Gricjuk.

Finci prvi finalisti

Fince je že v prvi tretjini v vodstvo popeljal Sakari Manninen, zmago in uvrstitev v finale pa je v 60. minuti z zadetkom v prazno mrežo potrdil Harri Pesonen. Slovaki so sprožili celo en strel več (28) proti vratom Fincem, a vratar Harri Sateri se ni pustil premagati.

Tekma za bronasto kolajno bo že jutri ob 14.10, finale pa v nedeljo ob 5.10 po slovenskem času.

Hokejski turnir ZOI, polfinale

Finska – Slovaška 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Manninen 16., Pesonen 60.

Ruski olimpijski komite – Švedska 2:1 po kazenskih strelih (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 3:2)
Slepišev 21.; Lander 47.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!