Hrvati v četrtfinalu z najmanjšimi možnostmi za napredovanje

Katar 2022 9. Dec 202210:07
Foto: guliverimage

Statistični portal Opta je izračunal, kakšne so možnosti uvrstitve v polfinale osmerice reprezentanc v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Katarju. Najslabše kaže našim južnim sosedom.

Najbolj enosmerna naj bi bila tekma med Brazilijo in Hrvaško. Opta Brazilcem napoveduje 78 odstotkov možnosti za napredovanje, Hrvatom le 22. Podobno veliki favoriti so Portugalci na četrtfinalni tekmi proti Maroku. Afričani naj bi imeli le 30 odstotkov možnosti, njihovi nasprotniki pa 70. A proti borbenim Maročanom so se opekli že portugalski sosedje Španci.

Najbolj izenačen dvoboj se po Optini analizi obeta na obračunu med Angleži in aktualnimi svetovnimi prvaki. Slednji so favoriti (54 proti 46 odstotkom možnosti). Tudi Argentina in Nizozemska sta si blizu, vseeno pa so Lionel Messi in soigralci v boljšem položaju od varovancev Louisa van Gaala.

Brazilci imajo še vedno najvišje možnosti za uvrstitev v finale in tudi končni naslov. Po Opti je verjetnost za brazilski naslov 28-odstotna, finale pa 45-odstoten.

Svetovno prvenstvo se nadaljuje danes z dvobojema med Hrvaško in Brazilijo ter Nizozemsko in Argentino.

Komentari

Vaš komentar