Kako je Nizozemec prelisičil Fifo in Katarce

Katar 2022 23. Nov 202212:03
FOTO: Guliverimages.

Fifa je pred začetkom svetovnega prvenstva v Katarju nogometašem preprečila, da bi na dresih nosili trakove v znak podpore istospolno usmerjenim nosili. Nizozemski reprezentant Marten de Roon je ob tem prišel na domiselno idejo in podporo vseeno izrazil.

Številne reprezentance so napovedale, da bodo njeni nogometaši na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je istospolna usmerjenost kazniva, nosili mavrične trakove z napisi “One Love” (ena ljubezen).

Fifa je nekaj dni pred začetkom prvenstva takšno početje prepovedala in dvignila veliko prahu. Nemška nogometna zveza je zaradi tega celo napovedala tožbo krovne svetovne nogometne organizacije.

Med reprezentancami, ki so želele igrati z omenjenimi trakovi, je tudi Nizozemska. Nizozemci so s prvenstvom začeli z odliko, premagali so Senegal z 2:0, a brez trakov, je pa po tekmi na domiseln način podporo istospolno usmerjenim izrazil eden njihovih vidnejših reprezentantov.

Član italijanskega prvoligaša Marten De Roon je trakove namreč prilepil na sliko, ki jo je na Twitterju objavil po tekmi. “Ena ljubezen za to zmago! Kakšen začetek,” je ob tem zapisal 31-letni vezist.

Komentari

Vaš komentar