Zaradi dogajanja po finalu pri Fifi začeli preiskavo

Katar 2022 23. Dec 20228:28 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je napovedala, da bo raziskala dogajanje ob slavju argentinske nogometne reprezentance na SP v Katarju. Pri Fifi so ugotovili, da so na igrišče po finalu namreč prišle nepooblaščene osebe, med njimi pa se je znašel tudi turški kuhar Nusret Gökce, na spletu bolj poznan kot Salt Bae.

Potem ko je Fifa skoraj štiri dni molčala, kako je možno, da so se po velikem finalu v Katarju med Argentino in Francijo na zelenici znašli tam nepooblaščeni ljudje, je zdaj krovna nogometna zveza vendarle odprla preiskavo. Svetovni javnosti je v oči padel predvsem turški mesar in kuhar Nusret Gökce, ki je po svetu bolj poznan kot Salt Bae.

Turek, ki je na spletu zaslovel predvsem s svojim memom, svojo restavracijo pa ima poleg Carigrada, Ankara, Dubaja, Abu Dabija, Miamija, Bodruma, Marmarisa, Mikonosa, Džede, Bostona, Londona, Las Vegasa, Beverly Hillsa, Dallasa in v New Yorka tudi v katarski Dohi, je namreč po zaključku finala prišel na igrišče in tam na vsiljiv način poziral z igralci ter zmagovalnim pokalom. V tretjem poskusu je na fotografijo z njim pristal tudi nič kaj navdušeni Lionel Messi.

“V Fifi bomo v preiskavi ugotavljali, kako so posamezniki pridobili neupravičen dostop do igrišča po sklepni slovesnosti na stadionu Lusail 18. decembra. Izpeljali bomo ustrezen notranji disciplinski postopek,” so zapisali.

Salt Bae, o katerem si lahko več preberete tukaj, po strogih pravilih Fife ne bi smel priti blizu zelenice, še manj pa bi se lahko dotikal pokala. V rokah ga namreč drži le zelo izbrana skupina ljudi, ki vključuje aktualne in nekdanje zmagovalce svetovnega prvenstva in voditelje držav. Za Turka to očitno ni bila ovira, saj ga je praktično iztrgal iz rok Cristiana Romera in se fotografiral z njim. Verjetno je k temu pripomoglo tudi prijateljstvo v predsednikom Fife Giannijem Infantinom, ki pa se bo zdaj zagotovo znašlo pod drobnogledom …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!