Veter slovenskih kolesarskih sprememb ne popušča

Kolesarstvo 14. Sep. 202111:31
Delite:
Primož Roglič

Kolesarsko zvezo Slovenije bo predvidoma prvega decembra okrepil Andrej Filip, ki bo prevzel vlogo generalnega sekretarja.

Po Touru, olimpijskih igrah, Vuelti in evropskem prvenstvu je pred slovenskimi kolesarji nov vrhunec zgodovinsko uspešne sezone – svetovno prvenstvo v Flandriji (19. 9. – 26. 9.). Na njem bo nastopilo kar 22 slovenskih kolesarjev, med njimi na cestni članski dirki tudi Tadej Pogačar, Primož Roglič, Jan Tratnik, David Per, Jan Polanc, Luka Mezgec, Domen Novak in Matej Mohorič.

Kot vse kaže, pa je zelo pestro tudi v zakulisju, na sedežu Kolesarske zveze Slovenije. Na čelu slednje je dolgoletnega predsednika Tomaža Grma nasledil Pavel Marđonovič. Sledila je selektorska prevetritev, zdaj pa se obetajo nadaljnje spremembe tudi v pisarni.

Kot je v pogovoru za MMC razkril Marđonovič, bo prvega decembra KZS kot novi generalni sekretar okrepil Andrej Filip, ki je bil dolga leta vpet v Adrio in dirko Po Sloveniji, v zadnjih letih pa je deloval v Katarju. “Ima izkušnje iz kolesarjenja kot tekmovalec in tudi iz dolgoletnega delovanja na kolesarski sceni tako doma kot v tujini,” je pomembno okrepitev naznanil predsednik.

Komentari

Vaš komentar