Belgijca vsi po vrsti svarijo: “Pogačar in Roglič sta na višjem nivoju”

Kolesarstvo 10. Feb 202410:48 0 komentarjev
Remco Evenepoel
Remco Evenepoel. Foto: Profimedia

Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel se bo prvič v karieri preizkusil na dirki po Franciji, kjer bo poizkušal izzvati Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda.

A da bo to izjemno težko, se zaveda nekdanji kolesar Lance Armstrong, ki je v svojem podkastu The Move priznal: “Komaj čakam, da vidim Evenepoela na Touru. Je odličen hribolazec in kronometrist, ob sebi ima močno ekipo. A stopničke bodo težko dosegljive. Tour ni Vuelta, je drugačna pošast.”

Armstrong je izpostavil tudi slovenska šampiona: “Pogačar, Roglič in Vingegaard so na višjem nivoju. Evenepoelu se vedno zgodi slab dan, kar se ti na Touru ne sme pripetiti. Končal bo trideseti, tako kot na Vuelti.”

Tudi iz Evenepoelovega tabora prihaja podobno mišljenje. “Remco ima zmagovalno mentaliteto, a moramo ostati realistični,” je povedal belgijski trener Koen Pelgrim.

View this post on Instagram

A post shared by Remco Evenepoel (@remco.ev)

“Jasno je, da imajo nekateri kolesarji na tritedenskih dirkah prednost. Precej pogumno bi bilo, da bi se fokusirali le na skupno zmago. Lovili bomo tudi etapne uspehe.”

Sprva je bila ideja za Evenepoelovo sezono precej podobna Pogačarjevi. Poleg Toura si je želel nastopiti tudi na Giru. “Idejo mu je odsvetoval naš trener,” je povedal šef ekipe Soudal Quick-Step Patrick Lefevere. “Veliko bi dal, da bi Remco bil tudi na Giru, a prioriteta je Tour,” je še dodal.

Evenepoel je lani na Giru tekmoval tudi s Primožem Rogličem. Po okužbi s covidom-19 pa je bil primoran italijansko pentljo zapustiti, pa čeprav je nosil rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!