Belgijec z eno nogo poskrbel za sprint leta (VIDEO)

Kolesarstvo 2. Okt 20237:59 0 komentarjev
Famenne Ardenne Classic MARCHE-EN-FAMENNE, BELGIUM - OCTOBER 01 : De Lie Arnaud (BEL) of Lotto Dstny, Senechal Florian (
Foto: Profimedia

Na nedeljski klasiki Famenne Ardenne je deseto etapno zmago leta dosegel Belgijec Arnaud De Lie. Kolesar moštva Lotto Dstny je bil najhitrejši v zaključnem sprintu. Nič posebnega, bi rekli, če se ne bi 21-letniku le nekaj metrov pred ciljem desna noga snela s pedala.

Zaključek ardenske klasike Famenne je ponudil infarkten zaključek. Belgijec Arnaud De Lie je bil v sprintu večje skupine občutno močnejši od tekmecev, a se mu je manj kot 50 metrov pred ciljem desna noga snela s pedala. Kljub temu se član moštva Lotto Dstny ni predal, s poganjanjem le z levo nogo je bil še vedno dovolj hiter, da je ciljno črto prečkal pred konkurenco. Za las je premagal nosilca zelene majice na dirki po Španiji Kadena Grovesa (Alpecin-Deceuninck) in Floriana Senechala (Soudal Quick-Step), četrti je bil novopečeni evropski prvak Christophe Laporte (Jumbo-Visma).

Posnetek še iz drugega zornega kota:

“Tole je zelo posebna zmaga po norem zaključku. Najprej se mi je odlomil nastavek na pedalu, za trenutek mi je še veriga padla z verižnice. A sem na srečo vseeno zmagal. Seveda je bilo prisotne nekaj panike, a ker sem verigo uspel spraviti na večji zobnik, sem lahko vsaj malo poganjal z eno nogo. Dovolj za zmago,” je bil po jubilejni deseti zmagi v sezoni, skupno pa 19. v mladi karieri navdušen De Lie.