Direktor Jumbo Visme pojasnil Rogličev odhod

Kolesarstvo 30. Sep 202321:17 2 komentarja
Foto: Profimedia

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je pred začetkom 106. dirke po Emiliji prekinil molk in vendarle komentiral govorice, ki v zadnjih dneh polnijo medije. Kisovčan je potrdil, da po sezoni zapušča ekipo Jumbo Visma, njegovo slovo pa je kasneje pojasnil tudi generalni direktor ekipe Richard Plugge.

Zdaj dvomov ni več. 33-letni Primož Roglič po letu 2016 zapušča Jumbo Visma in se seli k drugi ekipi. To je danes potrdil tudi sam, nato pa se je podal na pot dirke po Emiliji in še tretjič slavil na tej italijanski kolesarski klasiki.

Po zmagi Rogliča se je na ekipo Jumbo Visma usul val kritik. Navijači čebel so na družabnih omrežjih besneli. “Že komaj čakam na tvoje dirkanje proti Jumbo-Vismi.” “Oh, kako vam bo še žal.” “Upam, da vidite, čemu ste se odpovedali.” To je le nekaj komentarjev, ki so jih navijači Primoža Rogliča pustili pod Facebook objavo Jumbo Visme ob zmagi slovenskega šampiona, kmalu se je odhoda Rogliča dotaknil tudi generalni direktor ekipe Richard Plugge, ki je pojasnil ozadje kadrovske poteze.

“Primož bo vedno v naših srcih imel status kralja. Zelo smo mu hvaležni, da smo z njim našli pot na vrh. Vedno ga bom spoštoval kot človeka, a včasih pride čas, ko je za vse najbolje, da se razideš. Prosil je za prestop, mi pa smo ga razumeli. Preveč se spoštujemo, da bi mu stali na poti. Dali smo mu zeleno luč, tako kot smo to v preteklosti že storili v primeru Dylana Groenewegna,” je za klubsko spletno stran dejal Plugge in potrdil, da je bilo slovo Rogličeva ideja.

Če držijo govorice…

Kje bo Roglič nadaljeval kariero, se ne še ne ve. Kandidatov ne manjka. Kot je Global Cycling Networku (GCN) dejal eden od šefov moštva v svetovni seriji, je aktualni olimpijski prvak v kronometru na mizo dobil triletno ponudbo, ki naj bi mu skupaj z bonusi letno prinesla okrog šest milijonov evrov.

S tem bo Primož na vrhu najbolje plačanih kolesarjev sveta ujel Tadeja Pogačarja. Pri GCN so še dodali, da so to številke, ki jih v minulih dneh najbolj favorizirana za Rogličeve usluge Lidl-Trek in Movistar nista sposobna plačati; v ospredje špekulacij pa sta stopila Bora-Hansgrohe in Ineos Grenadiers. Britanci so tudi prvi favoriti za podpis slovenskega šampiona.