Belgijski čudežni deček zaradi Rogliča na izhodnih vratih Bore

Kolesarstvo 10. Okt 202311:55 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Selitev Primoža Rogliča iz Jumbo Visme v nemško ekipo Bora Hansgrohe bo pričakovano za seboj sprožila plaz kolesarskih prestopov. Francoski mediji poročajo, da se zaradi prihoda slovenskega šampiona v nemškem moštvu ne vidi več veliki talent belgijskega kolesarstva Cian Uijtdebroeks.

Ko se v kolesarskem svetu zgodi tako velik prestop, kakršen je selitev Primoža Rogliča iz Jumbo Visme v Boro Hansgrohe, temu navadno sledijo številni bolj ali manj s tem povezani premiki med ekipami. Zasavec je nemško ekipo v naslednjem poglavju svoje kariere izbral tudi zato, ker imajo Bavarci že sestavljeno zelo močno zasedbo, sposobno boja za prvo mesto na tritedenski dirki. A kot kaže, se v moštvu kmalu obetajo spremembe.

Nobena skrivnost ni, da prihoda takšnega velikana med kolesarji, kot je Roglič, vsi člani Bore niso sprejeli z nasmeškom na obrazu. Preprosto zato, ker se bo status nekaterih dosedanjih vodij ekipe verjetno malce poslabšal. Nova številka ena Bore pa je kot kaže najbolj ‘zmotila’ velikega talenta nemškega moštva Ciana Uijtdebroeksa. Francoski časnik Velo-Cluba je poročal, da je mladi Belgijec, ki že na letošnji Vuelti, končal jo je na osmem mestu, ni bil najbolj zadovoljen s statusom pomočnika Aleksandra Vlasova, blizu podpisa pogodbe s francosko ekipo French Groupama-FDJ. A kmalu je sledil zasuk.

Foto: Guliverimages

Global Cycling Network je namreč potrdil, da se za Uijtdebroeksa zanimajo številne ekipe, med njimi pa naj ne bi bilo Groupame. Možni destinaciji sta Ineos Greandiers ali Lidl-Trek, a šele leta 2025. V naslednji sezoni ga še vedno pogodba veže z Boro. Vseeno 20-letnik očitno ne misli čakati na to, kakšna bo njegova vloga v druži slovenskega šampiona.

Na novinarski konferenci šefa ekipe Bora Hansgrohe Ralpha Denka, na kateri je bil uradno potrjen prestop Rogliča, je sicer belgijske novinarje zanimalo, kakšna bo prihodnost njihovega velikega talenta pri Bori. Tedaj je bil prvi mož nemške ekipe prepričan, da bo 20-letniku prihod trinajst let starejšega asa zgolj pomagal pri napredku v karieri: “Primož je lahko Cianov vzornik. V marsičem sta si podobna, oba imata v sebi tisti tako iskani zmagovalni duh. To je dobra stvar zanj.”

Kdo je Cian Uijtdebroeks?

20-letni Cian Uijtdebroeks velja za enega največjih talentov svetovnega kolesarstva. Gre za zmagovalca lanskoletnega Toura de l’Avenir oziroma dirke po Franciji za mlade kolesarje, ki je v letošnji sezoni storil velik korak naprej v članski konkurenci in letošnjo dirko po Španiji končal na visokem osmem mestu, le mesto za kapetanom Bore Aleksandom Vlasovom. Med elitno deseterico je končal tudi na dirkah po Kataloniji, Romandiji in Švici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!