“Zaradi Primoža bomo vsi primorani narediti korak naprej”

Primož Roglič
Foto: Profimedia

Selitev Primoža Rogliča iz Jumbo-Visme v Boro Hansgrohe od sezone 2024 je v želji Zasavca, da tekmuje za zmago na dirki po Franciji, povsem logična. Več vprašanj pa se postavlja pri ekipnem razmerju do Jaia Hindleyja, trenutnega kapetana bavarskega moštva. Avstralec je pred dirko po Lombardiji za Global Cycling Network (GCN) odgovoril na nekaj njih.

Odkar je uradno postalo jasno, da se Primož Roglič s sezono 2024 seli k Bori Hansgrohe, je tudi znano, da bo imelo nemško moštvo v svojih vrstah zadnja dva zmagovalca dirke po Italiji. Zasavcu je to uspelo letos, Jaiu Hindleyju pa lani.

Prav vloga Avstralca, ki je letos večji del sezone podredil debitantskemu nastopu na dirki po Franciji in na Touru po enem dnevu v rumeni majici zasedel končno sedmo mesto, je ob prihodu Rogliča nekoliko nejasna. Jasno je namreč, da je Slovenec Jumbo-Vismo zapustil prav z željo po nastopu in zmagi na francoski pentlji. Kako se bo v vlogi pomočnika znašel Hindley?

“To je res vznemirljivo, to je ogromna pridobitev za našo ekipo. On je eden najboljših kolesarjev na svetu, kar dokazuje iz leta v leto,” je v pogovoru za Global Cycling Network (GCN) pred startom sobotne dirke Lombardije, ki jo je tretjič zapored osvojil Tadej Pogačar, Roglič pa je končal na tretjem mestu, dejal Hindley.

Jai Hindley
Foto: Profimedia

“Z ekipo še nismo naredili načrtov, kako bo vse skupaj izgledalo prihodnje leto. Moramo počakati, da bosta Giro in Tour razkrila svoji trasi za sezono 2024. Po Lombardiji se bomo počasi osredotočili na naslednje leto,” je Avstralec namignil, da bi namesto vloge pomočnika v Franciji svojo srečo lahko spet preizkusil kot kapetan na Giru.

Za vse bo to dobra stvar

27-letnik iz Pertha je priznal, da so kolesarji Bore Hansgrohe o prihodu Rogliča izvedeli zgolj nekaj dni pred uradno potrditvijo. “Vsi smo slišali govorice, obveščen pa sem bil tik pred uradno naznanitvijo. Vse je v redu. V ekipo prihaja res kolesar najvišjega kova. Ko se to zgodi, moramo vsi narediti korak naprej. In verjamem, da bo to za vso zasedbo dobra stvar,” je dodal.

Za konec se je v pogovoru za GCN ozrl še na pravkar končano sezono. Kot že omenjeno, je vse podredil nastopu na Touru, kjer je po zmagi v peti etapi prevzel tudi rumeno majico, a jo je obdržal le en dan. Kljub težavam z boleznijo v zadnjem tednu je obdržal mesto med deseterico.

“Bilo je nekaj vzponov in padcev. Če sem iskren, za mano ni najboljša sezona. Velik cilj je bil Tour, v to sem vložil vse. En dan sem zmagal in nosil rumeno majico, kar je bilo zelo lepo. A v skupnem seštevku nisem končal tam, kjer bi želel. Toda to je življenje, treba je iti naprej,” je zaključil nov Rogličev sotekmovalec.

Jai Hindley
Hindley je na letošnjem Touru en dan nosil rumeno majico. Foto: Profimedia