Belgijski kolesarski as odkrito o padcu v Baskiji

Kolesarstvo 19. Apr 202419:08 0 komentarjev
Remco Evenepoel
Foto: Profimedia

Remco Evenepoel je v podkastu ekipe Soudal Quick-Step spregovoril o padcu na dirki po Baskiji in razkril, da bo prihodnji teden prvič po padcu sedel na sobno kolo.

Remco Evenepoel je razkril podrobnosti o svoji nedavni nesreči in trenutnem stanju poškodb. Belgijec je utrpel zlom ključnice in počeno lopatico. Kljub temu meni, da je imel srečo v primerjavi z drugimi kolesarji, saj sta Jonas Vingegaard in Jay Vine utrpela veliko hujše poškodbe.

Po nesreči je 24-letnik preživljal čas z družino, okreval in gledal kolesarske dirke. Kljub poškodbi je že začel razmišljati o svojem nastopu na dirki po Franciji in olimpijskih igrah. Evenepoel pravi, da se počuti vse boljše.

Množični padec na dirki po Baskiji je sprožil burno razpravo o varnosti na dirkah.

“Če si natančno ogledate gibanje mojega kolesa, lahko vidite, da sem ubral napačno linijo, da je bilo na neravni strani ceste in da preprosto nisem več obvladoval svojega kolesa. Potem sem samo udaril v grbine in nisem več imel nadzora nad kolesom. Preveril sem svoje podatke, v ovinku smo vozili s hitrostjo 81 km/h. V počasnem posnetku je vse videti enostavno, a ko vidiš posnetke iz helikopterja, resnično vidiš, kako hitro sem šel v gozd in na travo,” je svoje mnenje podal Evenepoel.

“Pozneje je vedno lahko reči, da bi morda lahko ostal na kolesu, vendar je bilo vse tako hitro in tako hitro, da sem, še preden sem se zavedel, sedel in se držal za ramo,” je še dodal Belgijec in hkrati poudaril: “Vesel sem le, da je z vsemi tekmovalci vse v redu, če lahko tako rečemo. Moje poškodbe so v primerjavi z nekaterimi drugimi pravzaprav manjše.”

Kolesarski as je priznal tudi, da bo po zmagi na dirki Liege-Bastogne-Liege v zadnjih dveh letih težko gledati dirko po televiziji. Najstarejši spomenik sezone je bil znova eden izmed glavnih ciljev, toda sedaj se je celoten fokus prestavil na Tour in olimpijski kronometer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!