Janica Kostelić po daljšem času v javnosti

Alpsko smučanje 19. Apr 202411:56 0 komentarjev
Leta 2007 je Janica Kostelić smuči dokončno postavila v kot. Foto: Profimedia

Pred natančno sedemnajstimi leti je hrvaško in svetovno smučarsko javnost Janica Kostelić presenetila z naznanitvijo konca kariere. V zadnjih letih se je uspešno ''izmikala'' javnemu življenju.

V okviru hrvaške postaje svetovnega prvenstva v reliju se je v javnosti po daljšem času pojavila tudi nekdanja smučarska zvezdnica Janica Kostelić. Zagrebčanko je v ekshibicijski vožnji na sovoznikov sedež povabil legendarni dirkač Sebastien Ogier. ”Zavedanje, da sem bila hitra na smučeh, je v avtomobilu lahko zavajajoče. To je nekaj povsem drugega,” se je ob tem nasmehnila 42-letna upokojena smučarka.

Prav pred sedemnajstimi leti je smuči dokončno postavila v kot, potem ko je osvojila tri velike kristalne globuse, kar sedem malih, postala štirikratna olimpijska in petkratna svetovna prvakinja ter zmagovalka tridesetih tekem svetovnega pokala.

Ker se je nato preizkušala tudi na političnem parketu, in sicer med drugim kot državna sekretarka oziroma neformalna športna ministrica, je bila še vrsto let vidna v medijih. V zadnjem obdobju se je povsem umaknila iz javnega življenja.

Lani septembra je rodila drugega otroka, po sinu Oskarju leta 2019. Deluje v poslovnem svetu, pred leti je kot zunanja svetovalka priskočila na pomoč tudi vzhajajoči zvezdi hrvaškega smučanja Zrinki Ljutić.

Brat Ivica Kostelić medtem ostaja bolj tesno vpet v hrvaško smučarsko reprezentanco, še vedno kot zunanji sodelavec. Ob tem pa vselej preseneča tudi z različnimi podvigi – smučarskimi, jadralskimi ali avanturističnimi. “Žena me razume. Skupaj sva že dolgo časa, zato me dobro pozna. Vem pa, da ne bi imela nič proti, če bi bil več doma,” nam je v pogovoru v Kranjski Gori lani pojasnil oče štirih otrok, ki ob vsakem pogovoru za slovenski medij vztraja pri slovenskem jeziku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!