Bo Pogačarjev in Rogličev rival res oblekel dres Ineosa?

Kolesarstvo 30. Sep 20227:47 0 komentarjev
Remco Evenepoel. Foto: AP Photo/Alberto Saiz via Guliverimage

V svetovni kolesarski javnosti je završalo. Ineos Grenadiers v svojih vrstah želi Remca Evenepoela. A govorice so bile hitro utišane. Belgijski čudežni deček, ki je nedavno osvojil tako špansko Vuelto kot tudi naslov svetovnega prvaka, ostaja član Quick Step - Alpha Vinyl. Za zdaj.

Remco Evenepoel je v tem trenutku najbolj vroč kolesar na svetu. To nenazadnje dokazuje tudi zmaga na Vuleti, na kateri je imel sicer veliko smole pri lovljenju četrte zaporedne zmage Primož Roglič, še bolj pa popolna dominanca na cestni dirki svetovnega prvenstva v Avstraliji, kjer je dobesedno osmešil konkurenco.

In če kdo, potem je britanska ekipa Ineos Grenadiers vedno na preži za najboljšimi kolesarji sveta. Svoje lovke so tako bogati Britanci po zadnjih informacijah iz sveta kolesarstva vrgli tudi na 22-letnega Belgijca, s katerim si želijo znova osvojiti predvsem Dirko po Franciji, saj sta njihov primat v zadnjih letih prevzela Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard.

Remco Evenepoel. Foto: AP Photo/Rick Rycroft via Guliverimage

Možnosti za prestop so 0 odstotne

Vse bolj glasne govorice pa niso pustile ravnodušnih vodij ekipe Quick Stepa. Generalni manager belgijskega moštva Patrick Lefevere se je nanje odzval takole: “To je Patrick Lefevere, da bi sploh komentiral. Remco mi je po telefonu zagotovil, da ni nič na tem. Vsakdo je sicer naprodaj, a zakaj bi naš šef prodajal ekipo milijarderjem? To se ne bo zgodilo možnosti so 0 odstotne.”

A govorice kljub zagotovilom Lefevera verjetno ne bodo potihnile. Evenepoel ima sicer pogodbo z belgijsko ekipo sklenjeno vse do leta 2026, po informacijah iz kolesarskih krogov pa letno zasluži okrog 2,5 milijona evrov. Do najbolje plačanih kolesarjev na svetu mu manjka še precej, na finančni lestvici vodi Tadej Pogačar, ki pri UAE Emirates letno zasluži 6 milijonov evrov. 

Bo Evenepoel s prestopom v Ineos postal najbolje plačan kolesar na svetu? Foto: Guliverimage

Če bi Ineos torej res želel Belgijca pripeljati v svoje vrste, bi moral zanj njegovi sedanji ekipi plačati zajetno odškodnino, kar pa je v kolesarstvu velika redkost. A ob poškodovanem Eganu Bernalu, nekonkurenčnemu Geraintu Thomasu in odhajajočemu Richardu Carapazu ni izključeno, da se super bogati Britanci ne bodo odločili za kakšno noro potezo na kolesarski tržnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!