Bo slovenska pentlja ostala brez prvega zvezdnika?

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar še naprej okreva po zlomu zapestja. Za zdaj kaže, da bo slovenski kolesar na začetek dirke po Franciji prispel dobro pripravljen, saj se bo že v petek odpravil na priprave v Španijo. Toda kot je za MMC RTV Slovenija povedal športni direktor UAE-ja Andrej Hauptman je težko verjeti, da bo 24-letnik že nared za Dirko po Sloveniji.

Kot je še povedal Hauptman je Pogačar za zdaj treniral po prilagojenem programu, saj je treba biti pri poškodbah izredno previden. Treningi na vso moč bodo na sporedu šele, ko bo popolnoma nared. Tako je dvakratni zmagovalec dirke po Franciji v preteklih tednih opravljal različne vaje, od treniranja v bazenu, teka, do vaj za moč nog in trupa.

Foto: SK

“Verjamem, da imamo vse pod nadzorom”

V prihodnjih dneh naj bi 24-letnik že poskusil z vadbo na kolesu, 26. maja pa se bo pridružil ekipi na višinskih pripravah v Sierri Nevadi. Ker še ni jasno, kako bo potekala regeneracija, v taboru ekipe UAE Team Emirates niso optimistični glede nastopa na slovenski pentlji.

Vse o okrevanju Tadeja Pogačarja

“Videti moramo njegove odzive, ko bo šel na cestno kolo, je pa težko verjeti, da bo že nared za Dirko po Sloveniji,” je povedal Hauptman.

Poškodba je spremenila tudi načrte glede ogleda ključnih etap dirke po Franciji. Prvotni načrti so bili taki, da bi si moral Pogačar etape z ekipo ogledati že sredi maja, toda to je sedaj prestavljeno. Pri Emiratih so sicer prepričani, da je vse pod nadzorom.

“Uvodne etape Toura v Baskiji si bomo ogledali pred samim startom Toura, dobili se bomo toliko prej z vso ekipo, je pa res, da je Joxean Matxin Fernandez doma iz Bilbaa in tam do potankosti pozna ceste. Verjamem, da imamo vse pod nadzorom, bolj kot ne traso kar dobro poznamo, ti ogledi etap so samo še pika na i,” je še povedal športni direktor ekipe UAE Team Emirates.