Bomba iz kolesarskega sveta: Roglič in Evenepoel kmalu ekipna kolega?

Kolesarstvo 24. Sep 202318:40 0 komentarjev
Roglič Evenepoel
Foto: Profimedia

Kolesarski ekipi Jumbo-Visma in Soudal Quick-Step naj bi bili v dogovorih o združitvi pod eno streho, poroča nizozemski portal Wielerflits. Združitev je le še vprašanje časa.

Primož Roglič bi lahko kmalu dobil še enega zvezdniškega ekipnega kolega. Nizozemska ekipa Jumbo-Visma in belgijska Soudal Quick-Step bi se lahko že v prihajajoči sezoni združili.

Vodja ekipe bi v tem primeru postal Richard Plugge, ki to funkcijo že opravlja pri Jumbo-Vismi, Patrick Lefevere, ki je do zdaj deloval pri Quick-Stepu, pa bi postal član nadzornega sveta. 68-letnik je sicer že pred nekaj časa dal vedeti, da bi se v prihodnosti raje posvetil kakšni drugi vlogi, zdaj bo predvsem svetovalec nove “superekipe”.

V lanski sezoni se je poročalo, da si Britanski milijarder Jim Ratcliffe, lastnik Ineosa, želi pridružiti ekipo Soudal Quick-Step. Jumbo-Visma pa je očitno “prehitela” nekdanji Sky. Lastniku belgijskega moštva Zdenku Bakali so Nizozemci predstavili projekt, ki ga je očitno prepričal. Na sestanku v Ženevi so hitro prišli do dogovora. Ekipa se bo po novem imenovala Visma-Soudal (oziroma Soudal-Visma).

Vingegaard Kuss Roglič
Foto: organizator/Cxcling Creative Agency

Kaj to pomeni za Primoža Rogliča?

Ob združitvi bodo govorice o prihodnosti Primoža Rogliča še bolj glasne. Zdaj bo za kapetansko mesto namreč tekmoval še z Remcom Evenepoelom. Slednjega govorice sicer že nekaj časa povezujejo z Ineosom. Se bodo po združitvi moštev polegle?

Roglič ni bil najbolj zadovoljen na dirki po Španiji, ko je tudi zaradi ekipnih navodil končal na tretjem mestu, za ekipnima sotekmovalcema Seppom Kussom in Jonasom Vingegaardom. Cilj v prihajajoči sezoni bo znova napad na rumeno majico na Touru, videli pa bomo, če bo slovenski šampion takrat še vedno del ekipe “Visma-Soudal”.

Vprašanje je, če si bo nova ekipa sploh lahko privoščila visoke plače vseh kolesarjev. Za 33-letnika iz Kisovca se sicer med drugim zanimajo Bahrain – Victorious, Jayco-AlUla, Lidl-Trek in Movistar, še poroča Wielerflits.

Roglič se je sicer danes mudil v Mariboru, kjer je kolesaril za dobrodelni namen. Po odpeljanem “zlatem krogu” je ob vprašanju o več kapetanih v ekipi povedal: “Kaj naj rečem? Če mene vprašate in spet lahko govorim samo zase, si želim, da bi bil samo jaz kapetan. A v ekipi nisem sam. Imamo 27 kolesarjev in en kup športnih direktorjev. Imamo veliko ljudi, vodij, interesov. In tako se vse skupaj oblikuje v strategijo dirkanja.”

V naslednji sezoni bodo tako Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Remco Evenepoel, Wout Van Aert, Julian Alaphilippe, Jan Tratnik, Fabio Jakobsen, Kasper Asgreen … sotekmovalci pri novoustanovljeni ekipi.