Pred dobrodelnim druženjem z Rogličem jih ni ustavil niti dež (FOTO&VIDEO)

Kolesarstvo 24. Sep 202318:24 0 komentarjev

Maribor je bil danes slovenska kolesarska prestolnica, pa čeprav v drugem največjem mestu pri nas ni bila na sporedu nobena tekmovalna preizkušnja. Se je pa na dobrodelnem Zlatem krogu Primož Roglič znova družil z navijači in kolesarskimi zanesenjaki – vse za dober namen.

Pregnalo jih ni niti slabo vreme. Udeležencev druge izvedbe Zlatega kroga s Primožem Rogličem, namreč. 61 oziroma 68 kilometrov družabnega kolesarjenja od Maribora preko Hoč, Skok, Starš, Ptuja (prva osvežitvena točka), Vurberka, Dupleka (druga osvežitvena točka) nazaj do štajerske prestolnice. Fundacija štirikratnega zmagovalca grandtoura je drugič izvedla dobrodelno akcijo – izkupiček prijav in dražbe bo šel znova za kolesarsko opremo otrok iz ekonomsko šibkejših družin.

“Oba z ženo sva velika navijača Rogliča. Res je poseben kolesar in poseben športnik. Ker sva iz Maribora, je edino logično, da grem na ta krog z njim. Lani sem ga zamudil, zato letos ni bilo druge možnosti, kot da pridem. Niti slabo vreme nas ni ustavilo. To je šport v naravi. Enkrat je sonce, drugič je dež. Kaj pa bomo. Fino je, ko vidiš Primoža dva metra stran, ko goni poleg tebe. Zagotovo je to posebno doživetje,” nam je na trgu Leona Štuklja dejal premočeni Gregor Palčnik, domačin. Kot tekmovalec v klubu BMX se je slovenskemu šampionu in njegovi soprogi Lori prišel zahvalit tudi za podporo pri izvedbi vsakoletne tekme državnega pokala.

Daljša pot že z avtomobilom je bila za Žigo Marušo, ki se je skupaj s sodelavci pripeljal iz Krškega. Na dobrodelni krog z aktualnim prvakom Gira je dobil povabilo sponzorjev. Priznal je, da je zjutraj ob pogledu v nebo bilo nekaj dileme. “A smo se zbrali in smo šli. V slogi je moč. Bodrili smo se in prišli do cilja. Večjih padcev na srečo ni bilo. Tudi za Primoža je bilo vreme danes kar kislo, pa čeprav se ni preveč trudil. A zaradi dobrodelnosti je bilo lažje,” nam je v smehu dejal sogovornik. “Vsak dan si delimo ceste s takšnimi šampioni, nekateri so na kolesih, drugi v avtomobilih,” je še dodal.

Foto: Uroš Skaza

Poleg Rogliča je traso prepeljal tudi njegov moštveni kolega iz Jumbo Visme Jan Tratnik, v cilju pa je bilo moč opaziti znane obraze slovenskega kolesarstva – direktorja dirke po Sloveniji Bogdana Finka, pa nekdanjo predsednico kolesarskega kluba Adrie Mobil Mojco Novak, predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavla Marđonovića … Na progi pa so se Primožu pridružili vsi – mlado, staro, moški, ženske …

“Bilo je vetrovno in naporno. V drugem delu prehitro. Zelo dober občutek je, pa ne samo zaradi Primoža. Biti v sredini glavnine in te zvoki koles … Tega ne moreš doživeti drugje kot pa na takšnem dogodku. Sama kolesarim v izbranih vremenskih pogojih, danes pa sem izkusila še drugačne. Dobrodelno druženje, dirka, dražba … Cel komplet te potegne,” pa je dogajanje v Mariboru celostno opisala Eva Soršak iz Hoč.

Foto: Uroš Skaza