Brez španskega spopada Pogačar-Roglič

Kolesarstvo 26. Jul 202210:00 > 11:01 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Iz moštva UAE Team Emirates je padla odločitev, da Tadej Pogačar po drugem mestu na Dirki po Franciji ne bo nastopil na Dirki po Španiji. Prvič se bo na kolo vrnil že to soboto, ko bo nastopil na klasiki San Sebastian.

Govorice, da Tadeja Pogačarja ne bo letošnji Vuelti, ki se začenja 19. avgusta, so se močno okrepile v zadnjem koncu tedna Dirke po Franciji, na katerem je osvojil drugo mesto. Zdaj pa je postalo tudi uradno, da 23-letnika na španskih cestah ne bo.

Iz njegovega moštva UAE Emirates so namreč posredovali načrt Pogačarjevih dirk do konca sezone, med njimi pa ni boja za rdečo majico. Kolesar iz Klanca pri Komendi se bo sicer na kolo vrnil že to soboto, ko bo sodeloval na enodnevni klasiki San Sebastian, nato pa ga čaka mesec dni tekmovalnega premora.

V tem času bo pilil formo za jesenski zaključek, v katerem ga čaka sedem dirk. Vrhunca predstavljata cestna dirka na svetovnem prvenstvu v Avstraliji 25. septembra in nastop na zadnjem spomeniku sezone – Dirki po Lombardiji, kjer bo 8. oktobra branil lansko zmago. Nanju se bo pripravljal na enodnevnih dirkah v Franciji, Kanadi in Italiji. Po tem, ko je svoj debi na tritedenskih dirkah dočakal prav na Vuelti 2019, je nastopil le še na treh Dirkah po Franciji, kjer je po vrsti osvojil dve prvi in eno drugo mesto.

Načrt Pogačarjevih dirk do konca sezone:

30. julij: klasika San Sebastian

28. avgust: Dirka po Plouayju

9. september: Dirka po Quebecu

11. september: Dirka po Montrealu

25. september: cestna dirka na svetovnem prvenstvu

1. oktober: Giro Dell’Emilia

4. oktober: Tre Valli Varesine

8. oktober: Dirka po Lombardiji

Še vedno pa je nejasno, ali bo na startu Vuelte, ki se z moštvenim kronometrom začenja v nizozemskem Utrechtu, trikratni branilec zmage Primož Roglič. Kolesar Jumbo Visme je imel, tako kot Pogačar, v osnovnem načrtu nastop tudi v Španiji, a mu je padec na Touru podrl načrte. Še vedno ni znano, kako huda je njegova poškodba vretenc, zato je tudi njegovo dirkanje po španskih cestah negotovo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!