Pogačarjeva zaročenka je pametnejša od njega

Kolesarstvo 26. Jul 20229:39 > 10:14
Delite:
Foto: Guliverimage

Po koncu svojih obveznosti na Dirki po Franciji je Tadej Pogačar ostal ob francoskih cestah. Pred začetkom druge etape premiernega Toura za ženske je za velonews.com dejal, da svoji zaročenki Urški Žigart, ki tekmuje na francoski pentlji, ne daje nobenih kolesarskih nasvetov, "saj je pametnejša od njega".

Po koncu 109. Dirke po Franciji so se kolesarji že raztepli po svetu. Jonas Vingegaard tako na Nizozemskem in Danskem slavi osvojitev rumene majice, drugouvrščeni Tadej Pogačar pa se je še za dva dni zadržal v Franciji. Tam namreč podpira svojo zaročenko Urško Žigart (Bike Exchange), ki tekmuje na prvi izvedi Tour de Femme, ženske različice Tour de France.

“Že meni je njena prisotnost zelo pomembna. Vem pa tudi, kaj pomeni njej. Ko je le mogoče, me vedno spremlja na dirkah. Ne glede na vse pride in me podpira. Zato sem zelo vesel, da sem lahko tukaj z njo na njeni prvi Dirki po Franciji,” je dejal še vedno prvi kolesar sveta.

Opravki običajnih smrtnikov, nato vrnitev v Francijo

“Vem, kaj dela, saj je veliko pametnejša od mene. Prepričan sem, da bo svojo pot do vrha našla zelo hitro,” je nosilec bele majice na letošnjem Touru še razkril, da nasvetov glede kolesarjenja svoji zaročenki ne daje.

Na ženski izvedbi dirke je bil prisoten na startu druge etape v Meauxu, v cilju v Provinsu pa je bila najbolj vesela Nizozemka Marianne Vos (Jumbo Visma), ki je tudi oblekla rumeno majico. Po kratkem obisku Slovenije se bo Pogačar v Francijo vrnil konec tedna, zaključek ženskega Toura bo v nedeljo, 31. julija, ko kolesarje čaka zaključek na La Super Planche des Belles Filles. Na klancu, kjer je Tadej v 7. etapi slavil eno od treh etapnih zmag. 

“Počutim se zelo dobro, a vseeno zelo utrujeno. Na moškem Touru sem dal res vse od sebe. Moram se spočiti in o vsem skupaj razmisliti. A za mano je dobra Dirka po Franciji. Moram iti domov in poskrbeti za telekomunikacijsko opremo v stanovanju. Čaka me nekaj običajnih življenjskih opravkov, nato pa se vrnem v Francijo,” je še dodal slovenski šampion. Kot je postalo jasno danes, se bo konec tedna nato odpravil v Španijo, kjer bo nastopil na klasiki San Sebastian, na Dirki po Španiji pa ga letos ne bo. 

Dirka po Franciji za ženske (Tour de France Femmes) je prva izvedba slavne francoske dirke za ženske. Poteka od 24. do 31. julija, sestavljena pa je iz osmih etap. Prva je potekala na Elizejskih poljanah, kjer se tradicionalno končuje moška preizkušnja, zaključek pa bo v nedeljo v Vogezih na La Super Planche des Belles Filles.

Organizacija dirke sledi večletnemu načrtu, da bi se žensko kolesarstvo čim bolj približalo moškemu, potem ko je bila ta želja vodilnih ljudi Mednarodne kolesarske zveze v zadnjih letih nedosežena zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, omejenega medijskega poročanja in težav s pravicami. Dirko organizira Amaury Sport Organisation (A.S.O.), ki bdi tudi nad moško preizkušnjo.

Komentari

Vaš komentar