Četrta etapa dirke po Valencii skrajšana zaradi smrti gledalca

Kolesarstvo 3. Feb 202419:55 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Četrta etapa dirke po Valencii je bila skrajšana. Sobotna etapa naj bi se prvotno končala v Vall d'Ebo, vendar so se organizatorji odločili, da bodo zaradi smrti gledalca etapo skrajšali za približno 15 kilometrov.

“Zaradi višje sile se je organizacija odločila, da etapo zaključi na vrhu vzpona El Miserat. Iz spoštovanja bodo vse današnje slovesnosti prekinjene,” so zapisali organizatorji dirke na omrežju X.

Ameriški kolesar Brandon McNulty (UAE Team Emirates) je bil na koncu zmagovalec skrajšane četrte etape dirke po Valencii. Slovenski as Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je bil na zadnjem vzponu brez možnosti in je izgubil drugo mesto v skupnem seštevku. V njem po današnji zmagi vodi McNulty.

Američan je razliko napravil v zadnjih treh kilometrih etape, ko je na bolj ravnem delu presenetil in ušel svojima najbližjima tekmecema. Na najbolj strmem delu je nato zadržal 12 sekund prednosti pred Mohoričevim moštvenim kolegom Kolumbijcem Santiagom Buitragom in Rusom Aleksandrom Vlasovom (Bora-hansgrohe).

McNulty, ki je slavil osmo zmago v karieri in prvo letos, ima pred nedeljsko zadnjo od petih etap 14 sekund naskoka pred Buitragom in 17 pred Vlasovom, Mohorič pa je po 35. mestu v današnji etapi (+2:38) zdaj skupno 26. (+2:25).

V nedeljo bo na vrsti še zadnja etapa od Betere do Valencie (93 km) z z zahtevnim vzponom okoli 45 km pred ciljem na La Frontero (5 km/9,3 %).

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!