Današnja etapa v Švici skrajšana, Evenepoel kritičen do organizatorjev

Kolesarstvo 16. Jun 202310:54 0 komentarjev
Remco Evenepoel
Foto: profimedia

Prireditelji kolesarske dirke po Švici so zaradi zemeljskega plaza skrajšali današnjo etapo med krajema La Punt in Oberwil-Lieli v dolžini 215,3 km. Ta bo zavoljo težav na cestišču na začetku današnje trase krajša za 65 km, so sporočili prireditelji švicarske pentlje.

Na švicarski pentlji je v skupnem vodstvu Danec Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo), ki ima osem sekund naskoka pred Avstrijcem Felixom Gallom (AG2R Citroen) in 18 pred Špancem Juanom Ayusom (UAE Emirates).

Četrtkovo etapo je zaznamovala nesreča Švicarja Gina Mädera (Bahrain Victorious), ki je ob visoki hitrosti na spustu do cilja v La Puntu padel in nekaj časa nepremično ležal v vodi. Zdravniki so na kraj nesreče prišli dve minuti po padcu in si ga morali oživljati, nato pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Churu.

Na istem ovinku je nesrečo doživel tudi Američan Magnus Sheffield (Ineos-Grenadiers), ki je zaradi pretresa možganov ostal v bolnišnici na opazovanju.

Foto: profimedia

Do organizatorjev je bil zelo kritičen svetovni prvak Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). “To, da so cilj takšne etape postavili po spustu, ni bila dobra ideja. S takšnim zaključkom ni bil nihče zadovoljen,” je razmišljal Evenepoel. “Bolje bi bilo, da bi se etapa končala na vrhu vzpona. A seveda potrebujemo spektakel. Nekaj se mora zgoditi, da se zamislimo.”

Tudi skupno vodilni Danec Skjelmose se je pridružil Evenepoelovemu mnenju. “Spust ni bil dobra ideja. Bilo je zelo nevarno,” je povedal Skjelmose, ki je videl padec Gina Mäderja pred seboj. “Sem žalosten. Izgubil je kontrolo nad kolesom. Lahko bi bilo še veliko slabše.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!