Roglič po grdem padcu rešil rumeno majico (VIDEO)

Kolesarstvo 3. Apr 202414:31 > 17:35 0 komentarjev
Primož Roglič
Primož Roglič Foto: Zajem zaslona/Eurosport

Na tretji etapi dirke po Baskiji je bil v vidni vlogi slovenski zvezdnik Primož Roglič, a tokrat iz napačnih razlogov. Slabih 40 kilometrov pred ciljem je padel in bil vidno pretresen, a uspel nadaljevati ter celo ubranil majico vodilnega. Tudi po zaslugi športne poteze konkurentov. Etapo je dobil Quinten Hermans (Alpecin–Deceuninck).

Za člana Bore – Hansgrohe se je razgibana tretja etapa ponesrečila 39 kilometrov pred ciljem. Roglič je padel v levem zavoju, a njegovega padca kamere niso ujele, zato za zdaj razlogi za nesrečo niso znani.

34-letni Kisovčan je bil sicer videti precej pretresen, kar daje slutiti, da je ob padcu prejel tudi udarec v glavo. Takoj je bil pri njemu zdravnik, ki ga je na hitro pregledal in mu dovolil, da se vrne na kolo.

Zaostanek za glavnino je bil ob tem že krepko čez dve minuti, a se je konkurenca odzvala zelo športno in naslednjih deset kilometrov še zdaleč ni vozila na polno. Tako je Roglič ujel priključek in se sprva prilepil na začelje skupine, naposled pa vendarle z moštvom prišel tudi v ospredje, kar lahko označimo za dober obet.

Etapo je zaključil v glavnini s časom zmagovalca in tako ubranil rumeno majico vodilnega. Na drugo mesto se je prebil Remco Evenepoel, ki je osem kilometrov pred ciljem dobil vmesni sprint in tako pridobil tri bonifikacijske sekunde. Za Rogličem zdaj zaostaja sedem sekund.

Etapo je dobil Quinten Hermans, ki je bil v zaključku močnejši od Edoarda Zambaninija in Alexa Aranburuja.

V četrtek je na sporedu četrta od šestih etap, ki bo sicer podobna sredini, a krajša. Kolesarji bodo od Etxarri Aranatza do Legutia premagali 159 kilometrov in štiri kategorizirane vzpone. Prvi bo druge in naslednji trije tretje kategorije. Zadnji se zaključi osem kilometrov pred ciljem.

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Baskiji, tretja etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!