Evenepoel v zaključnih metrih strl Rogliča

Foto: Profimedia

Kraljevska tretja etapa dirke po Kataloniji je prinesla še tretji spopad med Primožem Rogličem in Remcom Evenepoelom. Tokrat je boj pripadel Belgijcu, ki si je v samem zaključku privozil nekaj sekund prednosti pred slovenskih kolesarjem.

Tretja etapa je veljala za kraljevsko etapo letošnje dirke po Kataloniji. Kolesarji so se spopadli z več kot 4000 višinskimi metri. Dirka se je končala z vzponom La Molina, ki je pričakovano določil končnega zmagovalca. Zadnji ubežnik je bil ujet dobrih osem kilometrov do cilja.

Dobre štiri kilometre pred ciljem je Remco Evenepoel napadel na vso moč. Edini, ki je lahko sledil napadu, je bil Primož Roglič. Vodilna kolesarja dirke sta se v zadnjem kilometru nekoliko ustavila, tako da je priključek skoraj ujela skupina, ki je zaostala ob napadu Belgijca.

Roglič: Včeraj zadnji metri prekrati, danes predolgi

V zaključnih metrih etape je Evenepoel znova napadel, tokrat Roglič ni uspel slediti napadu, tako da je zmaga tokrat pripadla svetovnemu prvaku. Sedaj sta Roglič in Evenepoel z enakim časom na vrhu skupne razvrstitve, saj je Belgijec danes poleg bonifikacijskih sekund pridobil še dve sekundi na cilju, vendar majica vodilnega zaradi boljših etapnih uvrstitev še naprej ostaja na ramenih slovenskega kolesarja.

“Bila je težka etapa, na koncu nisem imel dovolj dobrih nog, vendar še vedno vodim,” je po etapi dejal Roglič.

Kljub drugemu mestu v etapi se Roglič ni pozabil pošaliti: “Včeraj sem rekel, da so bili zadnji metri prekratki, danes pa so bili predolgi.”

Če ne bo presenečenj, bo naslednji dvoboj med Rogličem in Evenepoelom že v petek. “Poskušal bom dati vse od sebe. Bomo videli, ali bom prvi, drugi ali deseti,” je po etapi sklenil še vedno vodilni kolesar na dirki po Kataloniji.

Profil tretje etape:

Dirka po Kataloniji 2023, 3. etapa. Foto: organizator
Dirka po Kataloniji 2023, 3. etapa. Foto: organizator

Vrsti red 3. etape in skupna razvrstitev (zavihek GC):

Results powered by FirstCycling.com

Priložnost za sprinterje in ubežnike

Četrta etapa takoj na začetku znova ponuja vzpon La Molina, toda zaključek je tokrat povsem ravninski in na svoj račun bi lahko prišli sprinterji ali morda celo ubežniki.

Toda časa za počitek ne bo veliko. Že peta etapa znova ponuja zaključni vzpon, na katerem lahko pričakujemo nov spopad med Rogličem in Evenepoelom.

Šesta etapa bo znova priložnost za redke preostale sprinterje, kot vedno pa se dirka zaključi s 135,8-kilometrsko krožno etapo po hribovitih krogih parka Montjuïc v Barceloni. Dirka se pogosto ne odloča na zaključni etapi, vendar šest vzponov in spustov na Alt del Castell de Monjuïc pogosto poskrbijo za razburljiv zaključek.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje