Nespametni Poljak povzročil hudo nesrečo (VIDEO)

Kolesarstvo 2. Apr 202320:57 1 komentar
Filip Maciejuk
Foto: Guliverimage

Dirko po Flandriji, ki jo je prvič v karieri dobil slovenski as Tadej Pogačar (UAE Emirates), je zaznamovala tudi huda nesreča. Povzročil jo je nepazljivi poljski kolesar Filip Maciejuk (Bahrain Victorious), ki se je že opravičil.

Poljak je skušal po brezpotju prehiteti kolesarje in priti na čelu glavnine, ko je izgubil nadzor na kolesom, ostro zavil na desno v glavnino ter poskrbel za padec vsak 40 kolesarjev. Ekipnega kolega Mateja Mohoriča, ki je ravno tako odstopil zaradi padca, so diskvalificirali, sam pa se je za povzročitev hude nesreče že opravičil.

“Resnično mi je žal za povzročitve današnje nesreče. Upam, da so jo vsi vpleteni odnesli brez resnejših poškodb. To se ne bi smelo zgoditi, storil sem napako,” je poljski kolesar zapisal na Twitterju.

“To ni bil moj namen. Vse, kar lahko storim zdaj, je, da se opravičim za svojo napako in se iz tega kaj naučim. Še enkrat se opravičujem glavnini, mojim sotekmovalcem in navijačem.”

Med kolesarji, ki so se znašli na tleh, so bili tudi Wout Van Aert (Jumbo-Visma), Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step) in Nelson Powless (EF Education-EasyPost). Vsi so lahko nadaljevali z dirko, medtem ko je pomočnik Pogačarja Tim Wellens moral sestopiti s kolesa in zaključiti z dirko. Enako velja za slovaškega zvezdnika Petra Sagana (Team TotalEnergies).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje