Francoski kolesar si želi skalp Tadeja Pogačarja

Kolesarstvo 5. Dec 202316:49 0 komentarjev
Victor Lafay, Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard. Foto: Profimedia

Victor Lafay je z etapno zmago na letošnji dirki po Franciji dosegel največjo zmago v svoji karieri in želi prihodnje leto nadaljevati uspeh s svojo novo ekipo Decathlon AG2R La Mondiale. Francoz si želi, da bi v letu 2024 premagal Tadeja Pogačarja.

Francoski kolesar, ki med svoje štiri zmage v karieri lahko uvrsti tudi etapni zmagi na dirki po Italiji in Arktični dirki po Norveški, je povedal, da bo naslednjo pomlad, ko se bo po petih letih pri Cofidisu podal k novi ekipi, iskal vrhunske rezultate na ardenskih klasikah.

27-letni Lafay je v tej sezoni na Valonski puščici zasedel šesto mesto in v cilj prišel v skupini za zmagovalcem Tadejem Pogačarjem. Za nizozemsko spletno stran In De Leiderstrui je pred kratkim povedal, da bi bilo sanjsko, če bi v Ardenih dosegel odmeven rezultat.

“Upam, da se bom še naprej razvijal, tako kot v prejšnjih sezonah,” je dejal Lafay.

“Predvsem želim biti boljši kot leta 2023. Zato je v tem smislu pomembno, da se število mojih zmag še poveča.”

“Veliko je dirk, na katerih bi rad zmagal in ki hkrati zelo ustrezajo mojim značilnostim. Govorim o Valonski puščici in dirki Liege-Bastogne-Liege. Tam bo težko premagati fante, kot sta Tadej Pogačar in Remco Evenepoel, a vedno lahko sanjaš,” je sklenil Francoz.

Statistika Francoza:

Data powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!