Pogačar tokrat ‘le’ drugi, vseeno povišal prednost pred konkurenco

Kolesarstvo 22. Maj 202417:12 > 17:12 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

17. etapa dirke po Italiji je pripadla 22-letnemu Nemcu Georgu Steinhauserju. Kolesar EF Education Easy Post je kronal uspešen pobeg, drugo mesto v etapi pa je osvojil Tadej Pogačar, ki je bil na ciljnem vzponu znova premočan za konkurenco in je še povišal prednost v skupnem seštevku.

Veliki zmagovalec še ene zahtevne gorske etape, glede na številke celo najtežje v zadnjem tednu letošnjega Gira, je Nemec Georg Steinhauser. 22-letnik, nečak slovitega Jana Ullricha, je na prelazu Brocon slavil prvo zmago v svoji mladi karieri, potem ko je na predzadnjem klancu sledil napadu Eritrejca Amanuela Ghebreigzabhierja, nato pa ga v zaključku pustil za seboj. Glavnina okoli rožnate majice mu je pustila, da si je prikolesaril več kot tri minute prednosti, in čeprav se je na koncu hitro topila, je vseeno zadoščala za dnevno slavje.

Še najbolj se je kolesarju ekipe EF Education EasyPost približal vodilni na dirki Tadej Pogačar. Kapetan UAE Emirates je imel s svojo ekipo celoten dan vse pod nadzorom, na zadnjem vzponu pa je izkoristil spogledovanje in taktiziranje Danija Martineza in Gerainta Thomasa ter se z blagim pospeševanjem spet odpeljal skupini kapetanov.

Georg Steinhauser
Slavje Steinhauserja. Foto: Profimedia

Prvi kolesar sveta je v cilj prišel 1:24 za Steinhauserjem, 18 sekund pred najbližjimi zasledovalci. Skupaj z bonifikacijskimi sekundami je proti Martinezu in Thomasu pridobil 24 sekund, s čimer je še povečal naskok v skupnem seštevku. Zdaj ima že 7:42 prednosti pred Kolumbijcem, Valižan pa na tretjem mestu zaostaja že več kot osem minut (8:04). 41 sekund je danes v primerjavi z neposrednimi tekmeci izgubil tudi četrtouvrščeni Ben O’Connor, ki še kot edini za Pogačarjem zaostaja manj kot deset minut (+9:47).

V četrtek bo na sporedu 18. etapa od Fiere di Primiera do Padove (178 km). Ta bo bržčas namenjena sprinterjem, ki so dolgo čakali na priložnost za etapno zmago.

Results powered by FirstCycling.com

Potek 17. etape dirke po Italiji:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje