Pogačarja niso ustavile niti izjemno težke razmere

Kolesarstvo 21. Maj 202417:10 > 17:21 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je zmagovalec 16. etape dirke po Italiji. To je že njegova peta etapna zmaga na letošnjem Giru.

Tadej Pogačar se je ostalim kandidatom za visoka mesta v skupnem seštevku odpeljal približno dva kilometra pred koncem etape, ko je po izjemni pomoči Rafala Majke le pospešil in za sabo pustil vse kolesarje.

Kako enostavno to izgleda po televiziji! Tadej Pogačar, kot da bi napadel s pol moči, sploh ni vstal s sedeža, le pospešil je, temu pa ni mogel slediti nihče.

Drugo mesto je na koncu zasedel Giulio Pellizzari (VF Group Bardiani), tretje Daniel Martinez (Bora – Hansgrohe), oba sta zaostala za 16 sekund.

25-letni slovenski šampion ima pet etap pred koncem Gira sedem minut in 18 sekund prednosti pred danes tretjim Danielom Martinez, ki je prehitel Gerainta Thomasa v generalni razvrstitvi. Ta zaostaja za sedem minut in 40 sekund.

Etapo so sicer zaznamovale izjemno težke razmere. Skozi celoten dan je namreč deževalo. Kolesarji so etapo začeli 87 km naprej od prvotnega starta, potem ko so uvodni del trase zaradi sneženja in ekstremnih razmer odstranili s programa.

V sredo bo na sporedu še ena zelo zahtevna etapa od Selve v Val Gardeni do vrha prelaza Brocon. Trasa bo dolga 159 km s kar 4350 višinskimi metri. Zaključni vzpon na Brocon bo dolg 11,8 km s povprečnim naklonom 6,6 odstotka.

Rezultati 16. etape:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Italiji, 16. etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje