Zgodba italijanskih smučarjev, ki sta preskočila Pogačarja

Kolesarstvo 21. Maj 20245:00 0 komentarjev
Flora Tabanelli je znano ime iz sveta smučanja prostega sloga. Foto: Profimedia

Atraktivna smučarja, ki sta v nedeljo preskočila Tadeja Pogačarja, ki je ravno potrjeval premoč na dirki po Italiji sta "dobila" ime in priimek.

Pred leti je prenos dirke po Franciji dodobra popestril akrobatski kolesar Dave Watson, ki se je v trenutku, ko je bila kolesarska karavana na enem od vzponov, spustil po hribu in v visokem loku preskočil cestišče. Na podoben način so svojih pet sekund slave iskali tudi mnogi posnemovalci. Med najbolj znanimi je bil Valentin Anouilh.

Na zadnji etapi italijanske pentlje pa smo bili priča zimskimi različici preleta ceste. Kot smo poročali že včeraj, je do akrobatskega vložka prišlo v trenutku, ko se je proti cilju nedeljske kraljevske etape vzpenjal z naskokom najboljši kolesar v karavani Tadej Pogačar. Ob tem sta ga preskočila dva smučarja.

“Nisem zaznal, da kdo skače. Videl pa sem fotografijo. Je izjemna. Bil je zelo ‘kul moment’. Slišal sem, da so vadili pred tem, a jih nisem videl. Ob progi je bilo toliko ljudi, niti prijateljev nisem mogel opaziti. Ne pričakuješ, da bo kdo skočil čez tvojo glavo,” je atraktivno fotografijo komentiral rožnati Pogačar.

Pod svojevrsten smučarski podvig pa se nista podpisala anonimna naturščika . Izkazalo se namreč je, da sta se po posebej pripravljeni smučini in čez grbino do doskočišča podala Miro in Flora Tabanelli, brat in sestra iz Livigna, ki se tekmovalno ukvarjata s smučanjem prostega sloga. Za italijanske medije sta pojasnila, da sta preskok dolgo vadila, pravi trenutek za spust ter atraktivni posnetek pa izbrala po signalu preko radijske zveze.

19-letni Miro Tabanelli je sicer italijanski reprezentant in član vojaške enote. Pohvali se lahko s stopničkami svetovnega pokala v prostem slogu v disciplini big air in dvema zmagama v evropskem pokalu, obenem pa je bil leta 2021 bronast na mladinskem svetovnem prvenstvu v Krasnojarsku.

Tri leta mlajša Flora ima kljub mladosti še bogatejšo smučarsko kartoteko. Za njo je namreč sanjska sezona, v kateri se je dvakrat zavihtela na tretje mesto svetovnega pokala, na domačem terenu postala mladinska svetovna prvakinja, za nameček pa je v Gangwonu osvojila zlati kolajni mladinskih olimpijskih iger v disciplinah Big Air in Slopestyle.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!