Odločitev je padla, Iličić se vrača v reprezentanco

Nogomet 21. Maj 202411:58 7 komentarjev
Matjaž Kek
Matjaž Kek Foto: Aleš Fevžer

Slovenski selektor Matjaž Kek je razkril karte pred najpomembnejšim trenutkom slovenske reprezentance v zadnjih letih. Razkrit je širši seznam nogometašev, na katere selektor računa v mesecu, ko bo Slovenija nastopila na Euru v Nemčiji. V skladu z našimi napovedmi je na njem tudi Josip Iličić!

Dolgo pričakovana odločitev je v javnosti. Slovenski selektor Matjaž Kek je razkril seznam tridesetih nogometašev, ki bodo začeli priprave na Euro 2024, na katerem bo letos nastopila tudi naša izbrana vrsta.

V slovenski nogometni javnosti je že nekaj časa viselo vprašanje, ali bo na tem seznamu tudi nogometaš Maribora Josip Iličić. Danes zjutraj smo predstavili informacije o tem, da je tak scenarij zelo realen in vse skupaj se je uresničilo. Slovita 72-ica se vrača v slovensko reprezentanco.

Josip Iličić
Josip Iličić. Grafika: Uroš Kokol

Z Zaletelom in Zeljkovićem, brez Matka in Zeca

Na Kekovem seznamu je 30 imen, v Nemčijo lahko odpotuje 26 nogometašev. V primerjavi z marcem so novinci na seznamu Matevž Vidovšek, Žan Zaletel, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Luka Zahović in pa Josip Iličić.

Na seznamu izbrane vrste pa ni denimo najboljšega strelca slovenske lige Aljoše Matka. Končni seznam slovenske reprezentance za Euro 2024 mora biti znan do 7. junija.

Slovenijo pred odhodom v Nemčijo čakata dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah. Nasprotnici bosta reprezentanci Armenije in Bolgarije. Tekmi 4. in 8. junija si boste lahko v neposrednem prenosu ekskluzivno ogledali na Sportklubu.

Slovenia-Kazahstan Benjamin Šeško
Foto: Aleš Fevžer

Širši seznam za Euro 2024

Vratarji:
Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek;

Obrambni igralci:
Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel;

Vezisti:
Timi Max Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj;

Napadalci:
Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović.

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje