Bo nared za Planico? Bakterijska okužba zlatega Slovenca

Žiga Jelar
Foto: Profimedia

Iz tabora slovenske skakalne reprezentance po včerajšnjem drugem mestu na ekipni tekmi v Lahtiju prihajajo slabše novice. Zaradi suma bakterijske okužbe je Finsko že zapustil Žiga Jelar, ki bo očitno bil bitko s časom za nastop na prihajajočem spektaklu v Planici.

Slovenska moška skakalna reprezentanca, v postavi Timi Zajc, Lovro Kos, Anže Lanišek in Domen Prevc, je na včerajšnji ekipni tekmi v Lahtiju zaostala le za Avstrijci. Kdo ve, ali bi varovanci Roberta Hrgote tudi tokrat skočili na najvišjo stopničko, če ne bi nastopa na tekmi članu zlate ekipe z domačega svetovnega prvenstva v Planici Žigi Jelarju preprečila bakterijska okužba, zaradi katere je zanj nastopov na Finskem že konec.

“Žal so bolečine premočne in fizična sposobnost prenizka za nastope na predzadnjem prizorišču. Po dopoldanskem obisku bolnišnice v Lahtiju, smo se zaradi suma na bakterijsko okužbo odločili za povratek v domovino in okrevanje. Fantom želim veliko sreče in lepih uvrstitev,” je na svojem Instagramu zapisal Jelar.

Slovenski navijači bodo tako z zanimanjem čakali na informacije o zdravstvenem stanju zmagovalca skupnega seštevka poletov v lanski sezoni, saj slovenske lovce na daljavo prihajajoči konec tedna čakajo tekme na domači letalnici v Planici. Danes sicer preostanek ekipe v Lahtiju čaka še posamična tekma. Poleg četverice z včerajšnje ekipne tekme bo slovenske barve zastopal tudi Rok Masle.