Krznar navdušen nad fantom iz četrte hrvaške lige

FOTO: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so na včerajšnji prijateljski tekmi v Ljudskem vrtu s 5:2 ugnali zagrebško Lokomotivo. Vijolicam je v drugem polčasu uspel velik preobrat, gostje so namreč na odmor odšli s prednostjo z 2:0. V majici štajerskega ponosa se je kot nogometaš na preizkušnji dokazoval 20-letni hrvaški vezist Vicko Ožegović, ki je zadovoljil pričakovanja trenerja vijolic Damirja Krznarja.

Čeprav se nogometna sezona 2022/2023 šele preveša v zaključni del, slovenski prvoligaši počasi že pogledujejo proti poletnim mesecem. Realnost je pač takšna, da bo ljubljanska Olimpija v sklepno fazo sezone vstopila z bržčas neulovljivo prednostjo, kar še posebej jezi njihove velike rivale iz Maribora, ki bodo sezono v naslednjih tednih “reševali” predvsem v pokalnem tekmovanju.

S prehodom v novo sezono bodo imeli v Ljudskem vrtu znova najvišje ambicije, športni direktor Marko Šuler in trener Damir Krznar pa že intenzivno razmišljata o tem, kako še dodatno okrepiti zasedbo vijolic, da bo konkurenčna tako na domačem kot tudi na evropskem nogometnem odru.

Dvojec ni na mariborskem radarju, fant iz četrte lige pač

V zadnjih dneh so se razmahnile govorice o tem, da želijo Mariborčani v bližnji prihodnosti, ko se napoveduje odmevna in donosna prodaja Žana Vipotnika, vrzel v napadu zapolniti z mladim slovenskim reprezentantom Davidom Flakusom Bosiljem, ki v tej sezoni kot posojen nogometaš Hellas Verone igra za ljubljanski Bravo, oziroma z Ivorjem Ljubanovićem, ki v drugi hrvaški ligi igra za zagrebško Dubravo.

A po naših informacijah v Mariboru niso pretirano zagreti za omenjeni imeni, so pa te dni v svoje vrste povabili 20-letnega napadalnega vezista Vicka Ožegovića. Skavtska služba vijolic je tokrat “kopala” zares globoko, saj gre za nogometaša, ki za RNK Split igra v četrti hrvaški ligi. A kot kaže premore določene kvalitete, ki so všeč trenerju Damirju Krznarju, ki je po zmagi nad Lokomotivo svojemu rojaku namenil lepo pohvalo.

Maribor preizkuša Vicka Ožegovića (na fotografiji desno). Foto: RNK Split

Nogometaš, ki bi lahko bil uporaben

“Dogovorili smo se s Splitom, da je lahko nekaj dni z nami. Ožegović se je izkazal na tekmi, a tudi pred tem na treningih. Gre za zelo motoričnega, eksplozivnega igralca, kakršni nas vedno zanimajo. Ali bomo lahko izpeljali prestop in bi se nam pridružil v novi sezoni, je še prezgodaj govoriti. Je na seznamu morebitnih novih moči, toda daleč je še do morebitnega razpleta. Je igralec Splita, ki smo ga želeli videti in potrdil je, da je s svojimi značilnostmi lahko uporaben,” poudarja vodja mariborske stroke in namiguje na to, da bi lahko Ožegović v prihodnosti dejansko prestopil v vrste najtrofejnejšega slovenskega kluba.

Če si ga bo Maribor namreč zares želel, potem enostavno ne gre verjeti, da fant iz četrte hrvaške lige ne bi bil pripravljen sprejeti celo evropski nogometni izziv …

Navdušil “pozabljeni” napadalec

Ob zmagi nad Lokomotivo (5:2), se je sicer v vrstah Maribora še kako izkazal Rok Sirk. 29-letnik je vse od prihoda Krznarja pri vijolicah bolj ali manj sedel na klopi, tokrat pa je Zagrebčanom za popotnico proti hrvaški prestolnici “poklonil” tri žoge v njihovi mreži. Dvakrat je v polno meril tudi Ignacio Guerrico.

Foto: Aleš Fevžer

“Nekaj igralcev si je nedvomno popravilo status v moštvu. Čestitke Sirku za odlično predstavo, ki ga nasploh velja omeniti za zgled. Čeprav nekaj časa ni bil v ospredju, je vedno pozitiven. Odlično je oddelal vse aktivnosti v prejšnjih tednih že na treningih. Je povezovalni člen tudi v slačilnici, spodbuja soigralce, vse obveznosti opravi po najboljših močeh in ga je na tej tekmi nagradilo za ustrezen odnos s tremi doseženimi zadetki,” je po tekmi svojega varovanca pohvalil Damir Krznar.

Po reprezentančnem premoru se Mariborčani v prvoligaške izzive vračajo na gostovanju v Novi Gorici. Tekmo, ki se bo v soboto, 1. aprila, začela ob 17.30, bomo pospremili tudi z našim studijskim delom.