Iz tabora Bore: Vsi so opazovali Rogliča in Evenepoela

Kolesarstvo 8. Mar 202419:44 0 komentarjev
Remco Evenepoel in Primož Roglič
Foto: Profimedia

Primož Roglič v petkovi šesti etapi dirke Pariz-Nica ni uspel nadoknaditi zaostanka. Slovenec v ekipi Bora-Hansgrohe je v cilj prišel v skupini za trojico, ki se je v sprintu pomerila za zmago.

“Vedeli smo, da bo to kratka in intenzivna etapa. Na to smo se s celotno ekipo dobro pripravili. Roglič je napadel, vendar se mu ni uspelo odlepiti od konkurence. Majhna skupina se je približala, vendar so ga kot glavnega favorita vsi gledali skupaj z Remcom,” je uvodoma dejal športni direktor nemške ekipe Patxi Vila.

“Bilo je zelo zapleteno in (Matteo, op. p) Jorgenson je bil pameten, ko je napadel v tistem trenutku. Skjelmose in McNulty sta naredila prehod, nato pa je Aleksandr Vlasov trdo delal, da bi zmanjšal zaostanek. Z enim proti trem je zelo težko,” je etapo ocenil Španec. Roglič je zdaj na 11. mestu v skupni razvrstitvi, za vodilnim McNultyjem zaostaja minuto in 44 sekund.

Novi vodilni Američan je bil tudi sam presenečen, da mu je bilo dovoljeno ponovno nositi majico vodilnega. “Tega sploh nisem pričakoval, vendar to pravzaprav velja za celotno etapo. Mislil sem, da bomo dobili še eno etapo za sprinterje, a se je nato izkazalo, da je bila proga precej zahtevna. Nisem pričakoval, da bom spet dobil rumeno majico, vendar sem zdaj v dobri formi in v naslednjih dveh težkih dneh v slabem vremenu bom naredil vse, kar je v moji moči, da obdržim majico.”

Tudi Remco Evenepoel je priznal, da njegova predstava ni bila optimalna. “Morda sem nekoliko tvegal na strmem vzponu, ko je Jorgenson skočil. Morda naslednjič ne bi smel toliko razmišljati in bi moral slediti občutku in nogam,” je dejal Belgijec po etapi.

“Naredil sem majhno napako, ki je pomenila veliko taktično razliko,” je še dodal 24-letnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!